Alexandra Stan

Alexandra Stan implicata intr-o campania impotriva violentei

Alexandra Stan

Alexandra Stan

Dupa scandalul monstru si dupa ce a fost mediatizata in urma cu cateva luni, Alexandra Stan face un anunt important. Artista a initiat o campanie impotriva violentei in familie, numita “Nu bate! Mai bine canta!”.

Evenimentul s-a desfasurat in sala de spectacole a Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” din capitala, unde Alexandra a purtat discutii cu elevii liceului si a cantat alaturi de ei. Acestia au surprins-o pe artista cu o serie de momente muzicale, printre care si hitul “Saxobeat”, dar o versiune adaptata, pe acorduri de de pian, vioara, chitara si percutie.

Fericita ca campania a inceput sa se deruleze, Alexandra a recunoscut in cadrul evenimentului ca : “Trebuie sa recunosc ca am foarte mari emotii. (…) Sunt intr-o camera cu atat de multe talente incat, daca ne apucam sa facem acum niste melodii, sigur o sa facem niste hituri. (…) Reprezint campania impotriva violentei initiata de Politia Capitalei, dar sustinuta de mine. Campania mea se numeste «Nu bate! Mai bine canta!», dar si pentru ca sunt artist, ca si voi, si acesta cred ca este lucrul pe care il avem in comun. (…) Avem muzica, o modalitate de a ne exprima, cred ca eu va pot spune ca in viata nu poti sa treci doar prin evenimente fericite. (…) in cazul in care vrei sa bati, poti bate la tobe. Eu am invatat ca este foarte important sa nu permitem abuzul de niciun fel, nici fizic, nici psihic, sa nu lasam pe nimeni sa profite de un moment in care suntem vulnerabili”.

Referitor la violenta, Alexandra Stan a povestit ca s-a intalnit cu cateva familii in care au existat astfel de cazuri. “Chiar mi-am propus sa ii ajut pe acesti oameni, pe aceste familii, mai ales pe femei, femeile sunt cele abuzate si sunt foarte implicata in aceasta campanie si imi doresc ca pe viitor sa derulez cat mai multe actiuni”, a relatat cantareata.

Dornica sa promoveze campania impotriva violentei si in alte licee, vedeta a afirmat ca este “foarte important ca tinerii sa fie primii informati”. “Daca ei sunt bine informati, vor ajunge sa fie nici agresati, nici agresori si cred ca este foarte important. (…) Sunt multe actiuni pe care le derulam in prezent in cadrul campaniei si trebuie sa le organizam. (…) Violenta cred ca este cel mai urat lucru care se poate intampla pe pamant unui om, indiferent ca este fizica sau psihica”, a mai spus Alexandra.

Cantareata a tinut sa mentioneze si sa atraga atentia asupra faptului ca violenta in familie este foarte prezenta in Romania, motiv care a ambitionat-o sa initieze acest proiect. Ea s-a adresat si agresorilor, spunandu-le: “Da, sunt fericita. Sunt fericita pentru ca mi-am recapatat activitatea artistica, ma ocup de cariera mea, sunt cam obosita, lucrurile s-au derulat pe repede inainte si am facut multe lucruri intr-un timp foarte scurt, dar sunt fericita si acest eveniment (agresiunea suferita in luna iunie, n.r.) tine de trecut, a fost intr-adevar un eveniment neplacut, insa l-am trecut cu bine si datorita tuturor celor care au fost alaturi de mine”.

In incheiere, artista le-a transmis un mesaj puternic victimelor violentei in familie si anume: “Violenta nu inseamna fericire, nu inseamna iubire, nu merita nimeni sa se poarte asa cu ele. Cel mai important este sa ne respectam pe noi insine, sa stim cine suntem, sa ne iubim si sa canalizam totul prin iubire, toate sentimentele noastre. Sa nu permitem. Iar daca au probleme sau ajung in astfel de situatii de violenta si de abuz sa stie ca au la cine sa apeleze si cred ca Politia Romana si Politia Capitalei le sta la dispozitie oricand. Exista psihologi, psihoterapeuti, sunt ONG-uri care se ocupa de astfel de cazuri”.