Akon

Akon

Biografie Akon

Nume real: Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam
Alias: Akon
Data nasterii: 16 aprilie 1973
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Senegal
Genuri muzica: Hip hop, R&B
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/AKON
Pagina oficiala: www.akononline.com

Scurta descriere:

Akon s-a nascut pe data de 14 octombrie 1981 in Statele Unite, dar si-a petrecut o parte a copilariei in Senegal, pana cand familia lui s-a stabilit definitiv in New Jersy (Statele Unite).
Numele sau real este incredibil de lung: Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam. Pe site-ul artistului, apare doar Aliaune Akon Thiam.
Akon a descoperit pentru prima data hip-hop-ul in New Jersey, dar si lumea infractorilor fiind inchis pentru o perioada de timp. In aceasta perioada si-a lucrat ideile muzicale si dupa ce a fost eliberat a continuat sa compuna si sa inregistreze melodii.
Pe parcursul carierei sale, Akon a calatorit peste tot in jurul lumii si a colaborat, ca artist sau producator, cu nume ca Young Jeezy, R. Kelly, Obie Trice, Elton John, Daddy Yankee, Gwen Stefani, sau Lady Black Mambazo.
Are la activ peste 300 de apari?ii ca invitat ?i 45 de cântece în Billboard Hot 100. Este singurul artist care a ocupat de dou? ori primul ?i al doilea loc simultan în acest clasament.
albumul sau de debut `Trouble`.Pe data de 12 decembrie 2006, artistul a lansat cel de-al doilea album din cariera sa, intitulat `Konvicted`.

Top hituri:

Trouble (2004)
Konvicted (2006)
Freedom (2008)
Stadium (2013)
[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Akon – smack that
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/63908727″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Akon – Don’t Matter” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/24100684″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Akon – Lonely
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/15731115″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]