Alexandrina Hristov

Alexandrina Hristov

Biografie Alexandrina Hristov

Nume real: Alexandrina Hristov
Alias: Alexandrina Hristov
Data nasterii: 5 mai 1978
Zodia: Taur
Locul nasterii:
Republica Moldova
Genuri muzica: Pop, Jazz, Indie
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/alexandrinamusic
Pagina oficiala: http://alexandrina.ro/

Scurta descriere:

Alexandrina Hristov este o artista originara din Republica Moldova. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie. Piesa cu care a devenit cunoscuta publicului romanesc se numeste “Fata merge pe jos”.
Artista este absolventa a Colegiului de Arte Plastice “A. Plamadeala” si a Academiei de Muzica Teatru si Arte Plastice din Chisinau si membra al Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova. Astfel ca activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie. Primele sale concerte au avut loc intr-o cafenea din Bucuresti, dar a fost invitata sa cante si la diverse emisiuni “Teo”, “Garantat 100%” sau “Duminica in familie”.
Artista a devenit celebra si prin intermediul internetului. Ea canta in romana, franceza si engleza, abordand un stil ce se incadreaza in pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz ?i soul.
In ceea ce priveste preferintele sale muzicale, Tori Amos detine intaietate, cu care impartaseste trasaturi precum sensibilitatea si versatilitatea vocii, virtuozitatea de a canta la pian si sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde. Alti artisti care i-au influentat stilul sunt PJ Harvey, Bjork, Morcheeba.

Top hituri:

Om de lut

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Alexandrina – Un deux trois” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/4807403″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Alexandrina – De cand am plecat” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/4807322″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Alexandrina Hristov – Numai tu” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/46362441″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]