Alicia Keys

Alicia Keys

Biografie Alicia Keys

Nume real: Alicia Augello Cook
Alias: Alicia Keys
Data nasterii: 25 Ianuarie 1981
Zodia: Varsator
Locul nasterii: New York, USA
Genuri muzica: R&B, Soul, Pop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/aliciakeys
Pagina oficiala: http://aliciakeys.com/

Scurta descriere:

Alicia Keys s-a nascut pe 25 ianuarie 1980 in orasul New York, New York. Alicia este singurul copil si provine dintr-o mama irlandeza si un tata italian.
Alicia a inceput sa lucreze in showbiz inca de la varsta frageda de 5 ani cand a fost invitata sa joace intr-un episot din Show Cosby. Alicia s-a decis ca doreste sa devina o cantareata profesionista si a inceput sa ia lectii de pian 2 ani mai tarziu. „M-am indragostit de pian” isi aminteste Alicia Keys cu drag. „Eram moarta de nerabdara sa cant” mai spune Alicia intr-un interviu recent.
Pasiunea ei pentru pian era evidenta pentru oricine se pricepea la muzica si pentru oricine o putea auzi cantand. Alicia Keys a fost prezenta intr-un spot realizat de prestigioasa scoala din New Yotk, „Performing Arts School” pec are o si absolveste. S-a inscris apoi la Universitate inainte de a cadea la o intelegere cu impresarul muzical Clive Davis. In scurt timp, increderea pe care Alicia Keys i-a oferit-o lui Clive a fost rasplatita. Alicia a fost selectata sa lucreze la coloana sonora pentru Dr. Dolittle 2.
Adevarata faima pentru Alicia Keys a venit in 2001, o data cu lansarea albumului ei de debut „Songs in a Minor”. Albumul a avut un succes imediat, din partea fanilor si a criticilor.
Alicia a castigat cinci premii Grammy, inclusiv trofee pentru cel mai bun album R&B, Best New Artist si Song of the Year pentru „Fallin’”. Al doilea album al sau s-a dovedit de aseamnea un imen succes. In anul 2003, acesta a ajuns pe locul 1 in topul Billboard si a castigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album R&B, datorita single-urilor „You Don’t Know My Name”, „If I Ain’t Got You” si „Karma”.
Alicia Keys s-a afirmat prin talentul sau deosebit si prin perseverenta de care a dat dovada in lupta ei pentru a atinge culmile gloriei. Prin muzica ei a cucerit inimile multor fani din lumea intreaga, oameni ce se identifica cu muzica Aliciei Keys. Premiile castigate sunt recunostinta pentru talentul sau si recompensa unei munci continue, munca ce a adus-o printre cei mai buni in lumea muzicala.

Top hituri:

2001: Songs in A Minor
2003: The Diary of Alicia Keys
2007: As I Am
2009: The Element of Freedom
2012: Girl on Fire

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Alicia Keys – Brand New Me” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/66680948″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Alicia Keys – If I Ain’t Got You” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/82040269″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]