Andra

Andra

Biografie Andra

Nume real: Alexandra Irina Maruta
Alias: Andra
Data nasterii:
23 august 1986
Zodia: Fecioara
Locul nasterii: Campia Turzii, Romania
Genuri muzica: Pop, Pop-dance, R&B si Folclor,
Pagina Facebook: http://www.facebook.com/AndraMusic
Pagina oficiala: http://www.andramusic.ro/

Scurta descriere:

Andra este o cantareata de muzica, considerata una dintre cele mai mari voci feminine din muzica romaneasca. Ea a obtinut premiul  pentru “Cea mai buna voce feminina” la Premiile MTV Romania. A inceput sa cante de la o varsta frageda, insa prima oara a cantat la varsta de 7 ani, in cadrul concursului Tip Top Minitop, interpretand melodia lui Whitney Houston I Will Always Love You. La 9 ani, Andra participa la un concurs de muzica populara “Pe fir de balada” din Targu Jiu, iar la 11 ani castiga premiul I la Festivalul de folclor Toamna Arieseana.
Dorinta arzatoare a Andrei de a canta l-a determinat pe tatal ei, Alexandru Mihai, sa o inscrie la un concursul muzical in Bucuresti, organizat de Titus Muntean. Din 450 de copii, Andra a fost printre cei calificati. Astfel se muta in Bucuresti unde termina Liceul Economic “A.D. Xenopol”.
Un astfel de talent innascut nu putea sa scape ochilor compozitorilor. Asa ca primul ei album numit `Andra`, s-a bucurat de un mare success, devenind in scurt timp hitul anului. Dupa o luna de la aparitia single-ului `In noapte ma trezesc`, Andra este nominalizata la Premiile Industriei Muzicale Romanesti la trei sectiuni: Pop, Dance si R&B, fiind rasplatita cu premiul pentru cel mai bun proiect de debut.
Andra este asaltata de toata mass-media, interviurile, invitatiile la emisiuni si concertele devenind din ce in ce mai dese. Devine din ce in ce mai populara iar in anii urmatori laseaza albumele: “Vreau sarutarea ta,”Ramai cu mine”, “De la frate la sora”, “Vis de iarna”, “Something New”. De asemenea, Andra a prezentat emisiune O-la-la de la Pro TV, a fost gazda emisiunii Singuri cu vedeta de la Antena 1 si face parte din juriul emisiunii “Romanii au talent”.
Din 2008, cantareata este casatorita cu Catalin Maruta, prezentatorul emisiunii Happy Hour, iar in 2011 ea naste un baietel.

Top hituri:

Andra – (2001)
Dragostea mea – (2002)
Vreau sarutarea ta feat. Tiger One – (2003)
Ramai cu mine – (2005)
Best of – (2007)
De la frate la sora – (2007)
Vis de iarna – (2007)
Dragostea ramane – (2008)
Album de familie – (2008)
Femeia – (2009)
Iubeste-ma astazi, Iubeste-ma maine – (2009)
Something New – (2010)
Telephone – (2011)
What about us (2012)
K la Meteo (feat What’s Up)(2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Whats Up feat. Andra – K la Meteo
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/63127630″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=”Andra- Telephone
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/22378644″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”4″ title=” Andra – Something new” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6056255″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]