Andreea Balan

Andreea Balan

Biografie Andreea Balan

Nume real: Andreea Georgiana Balan
Alias: Andreea Balan
Data nasterii: 23 Iunie 1984
Zodia: Rac
Locul nasterii: Ploiesti
Genuri muzica: Pop, Dance
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/AndreeaBalan
Pagina oficiala: http://www.andreeab.ro/

Scurta descriere:

Andreea Balan este o tanara, frumoasa si talentata cantareata din Romania.
Iubind  inca de la o varsta frageda muzica, Andreea Balan si-a inceput cariera artistica la varsta de 10 ani, sub indrumarea tatalui ei. Acesta i-a compus cateva piese, cu care a participat la o serie de spectacole pentru copii din Ploies ti. Asa a fost remarcata de Mihai Constantinescu, fiind invitata de acesta in emisiunea pentru copii, “Ba Da Ba Nu”, difuzata de postul TVR1. , Andreea Balan a fost numita prima artista de muzica dance din Romania. In urma participarii la o emisiunie pentru copii, in anul 1998, Andreea Balan o intalneste pe Andreea Antonescu luand astfel nastere trupa Andrè, care s-a bucurat la vremea aceea de success national, avand ocazional succes si in afara granitelor romanesti.
In anul 2001 Andre primesc din partea revistei Bravo distinctia “Cea mai buna trupa pentru adolescenti” si sunt numite “printesele muzicii dance”, despartindu-se la scurt timp din cauza neintelegerilor. Andree Balan isi continua cariera, formand un duo cu Alina Sorescu. Proiectul insa a esuat inainte de lansarea unui album sau al unui videoclip. Andreea Balan isi contiuna cariera muzicala de una singura, iar in 2002 isi lanseaza primul album solo intitulat “Te joci cu mine”, material lansat la casa de discuri Cat Music. Pe langa acesta, vedeta a lansat patru albume solo de-a lungul timpului. Obtine locul 1 la festivalul de la Mamaia, la sectiunea slagare, cu melodia “Nopti de vara” in 2003. In prezent (2007) artista este impreuna cu cantaretul Keo.
In urma aparitiei in emisiunea-concurs Dansez pentru tine, cariera acesteia a luat-o pe o panta ascendenta, artista fiind aleasa sa ne reprezinte tara in cardul acestui concurs intocmai la Mexic, impreuna cu partenerul ei de dans Petrisor Rudge. Perechea s-a clasat pe locul 2, dupa tara gazda si s-a bucurat de o popularitate mare printre publicul Mexican.
De-a lungul timpului, Balan a adoptat mai multe stiluri muzicale, fiind apreciata în special pentru schimbarile muzicale si de imagine, în încercarea de a se adapta noilor tendinte. Ea se numara printre cele mai bine vandute artiste din Romania la ora actuala.

Top hituri:

Te joci cu mine (2002)
Libera din nou (2002)
Asa sunt eu (2004)
Andreea B (2006)
SuperWoman (2009)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Andreea Balan – Crazy about you” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/7074647″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Andreea Balan- Trippin” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/5946648″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]