Andreea Banica

Andreea Banica

Biografie Andreea Banica

Nume real: Andreea Banica
Alias: Andreea Banica
Data nasterii: 21 iunie 1978
Zodia: Gemeni
Locul nasterii:
Eforie, Constanta
Genuri muzica: Pop, Disco, House
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/AndreeaBanicaOfficial
Pagina oficiala: http://www.andreeabanica.com/

Scurta descriere:

Andreea Banica cantareata de origine romana.
A debutat in muzica, dupa ce s-a facut remarcata la Festivalul Mamaia din 1998. Alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru a pornit prima trupa de fete, Exotic. Dupa destramarea trupei Exotic, artista si-a continuat drumul in muzica. In anul 2000 impreuna cu Cristina Rus porneste proiectul „Blondy”. Cele doua au lansat 3 albume (“Atat de aproape”, “O parte din tine”, “Dulce si amar”) si o reeditare. Trupa Blody a lansat si a obtiniut premiul pentru cea mai buna trupa dance oferit de Radio Romania Actualitati in 2003. Cristina Rus paraseste in anul 2004 formatia, dedicandu-se carierei solo.
Andreea Banica decide sa continue sub aceeasi titulatura. Primul sau succes l-a avut cu melodia „Dansez, dansez”, compusa de Laurentiu Duta care i-a compus si primul album solo. Acest pas a fost unul inspirat, astfel ca albumul a obtinut Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music. Albumul a mai avut doua single-uri: “Indragostiti” si “Dulce si amar”.
Andreea Banica a fost prezentatoare pentru emisiunile Cocktail, si-a încercat talentul si ca actrita, jucand in serialul Pro TV “Meseriasii”.
In ultimii ani Andreea Banica a devenit una dintre cele mai bine platite artiste din Romania si a inregistrat cel mai mare numar de concerte – peste 200 concerte pe an.

Top hituri:

Rendez-vous (2007)
Love In Brasil (2011)
[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Andreea Banica Feat. Dony – Samba” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/27508602″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Andreea Banica – Sexy” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/40249626″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=”Andreea Banica – Electrified” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/23645765″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]