Anya

Anya

Biografie Anya

Nume real: Ana Buxai
Alias: Anya
Data nasterii: 22 iulie 1986
Zodia: Rac
Locul nasterii: Sibiu, Romania
Genuri muzica: Dance
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/AnyaSinger
Pagina oficiala: http://anyablog.ro/

Scurta descriere:

Anya, pe numele ei complet Ana Buxai, este o cantareata de muzica dance. În timpul scolii generale a studiat canto, iar pe parcursul anilor de liceu a luat lectii de chitara. Pentru prima data a cantat pe o scena in 2002, cu trupa Select, din Sibiu. A sustinut zeci de concerte in acesta trupa, dupa care, in 2004, a inceput sa lucreze pentru un proiect solo, cu mai multi compozitori. In perioada 2004-2006, Anya a avut peste 500 de concerte live, in toata tara, cu un repertoriu pop-dance.
Artista a devenit cunoscuta dupa ce s-a alaturat trupei Hi-Q, dupa plecarea Nicoletei Dragan in 2008. Mihai i-a propus Anyei sa devina noua voce a trupei. Timp de doi ani a lansat alaturi de aceasta piese precum „Asa-s prietenii” si „Lose You”, reusind sa readuca formatia în fruntea clasamentelor muzicale. Mai tarziu, nemultumita de comunicarea din trupa, Anya decide sa paraseasca Hi-Q.
In 2010, Anya si-a început cariera de solista. Primul ei disc single o piesa in colaborare cu Jay-K, intitulata ”One”. Piesa s-a transformat in scurt timp intr-un adevarat hit. In vara lui 2010, Anya si-a lansat primul single solo, intitulat ”Beautiful World”. In vara si in toamna lui 2011, Anya a lansat doua piese noua, ”Your Voice” si ”Desire”, dar a ales sa promoveze ca single piesa ”Fool Me”.

Top hituri:

One
Crazy
Beautiful World
Your Voice
Desire
Trandafirii
Fool Me
Mary, Did You Know?
Celebrate

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Anya – Celebrate” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/87196413″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Anya – Desire” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20761938″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]