Aura Dione

Aura Dione

Biografie Aura Dione

Nume real: Maria Louise Joensen
Alias: Aura Dione
Data nasterii: 21 ianuarie 1985
Zodia: Varsator
Locul nasterii:
Copenhagen, Denmark
Genuri muzica: Pop, Folk
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/auradioneofficial
Pagina oficiala: http://www.auradione.com/

Scurta descriere:

Cunoscuta sub numele de Aura Dione, Maria Louise Joensen este o cantareata si o compozitoare daneza cu origini franceze si spaniole. Albumul ei de debut, lansat in 2008, Columbine s-a vandut din 2001 in peste 100. 000 de exemplare in intreaga lume. Piesa “I Will Love You Monday” a ajuns numarul unu in Germania, apoi in Europa, fiind certificat cu platina.
Mama ei de origine franceza, si tatal daneza / spaniola au introdus-o in muzica, iar prima melodie pe care a compus-o de una singura a fost la varsta de 8 ani. Parintii ei au fost hippie si au navigat in jurul oceanelor din lume pana cand Aura a implinit 7 ani, cand s-au asezat la Bornholm. Aici ea a început scoala, apoi a fost înscrisa la liceu, iar ulterior a ales sa se mute în Australia, unde s-a inspirat de la aborigeni. Acest lucru a dus mai tarziu, la lansarea piesei “Something From Nothing”, cu care a debutat in cariera de cantareata si cu care si-a castigat succesul. Aura a castigat recent chiar si un premiu in cadrul galei European Border Breakers Award pentru succesul ei international.

Top hituri:

“Song for Sophie (I Hope She Flies)”
“Geronimo”
“Friends”
“In Love with the World”

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Aura Dione – Friends” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/40592645″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Aura Dione – Geronimo” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/51144152″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]