Avicii

Avicii

Biografie Avicii

Nume real: Tim Bergling
Alias: Avicii
Data nasterii: 8 septembrie 1989
Zodia: Fecioara
Locul nasterii:
Stockholm,Suedia
Genuri muzica: Dubstep
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/avicii
Pagina oficiala: http://www.avicii.com/

Scurta descriere:

Tim Bergling cunoscut sub numele de Avicii si este un Dj si producator. In anul 2011 s-a clasat pe locul 6 in lista Top 100 DJ a revistei DJ Magazine, iar in 2012 pe locul 3.
El a inceput sa remixeze si sa produca piese in dormitorul sau la varsta de 18 ani, iar prietenii l-au convins sa isi posteze piesele pe diferite bloguri de muzica on-line, fiind remarcat de legendarul DJ si producator Tiesto si a castigat sprijin si de la Pete Tong. Printre artistii care i-au influentat muzica, Tim Berg ii enumera pe Tiesto, Daft Punk, Laidback Luke si pe compatriotii sai Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso (Swedish Mafia House) si Eric Prydz.
Primul sau succes muzical a fost Manman care a aparut la casa de discuri Bedroom Bedlam a lui Pete Tong in 2008 , iar in 2009 a inceput sa mixeze pentru DJ Tiesto, Bob Sinclair si David Guetta In 2010 a fost anul in care cariera sa in industria muzicala ia avant, atunci cand lanseaza piesa instrumentala Bromance . Seek bromance va fi premiata cu Discul de Aur in Australia, Belgia si Danemarca si va ajunge pana pe locul 13 in UK Singles Chart si in top 10 in mai multe tari europene. Va fi urmata de o colaborare cu Sebastien Drums sub titlul My feelings for you, un cover dupa o piesa din 1999 a dj-ului francez Cassius. In 2011 colaboreaza cu David Guetta pe single-ul Sunshine extras de pe albumul Nothing but the beat. Melodia a fost nominalizata in acelasi an la premiul Grammy in categoria Cea mai buna inregistrare dance.
La 24 de ani Tim Bergling a devenit deja un dj influent, fiind descris ca un om incapatanat, ambitios si muncitor, iar cariera sa pare foarte promitatoare.

Top hituri:

Strictly Miami (2011)
The Singles (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Avicii – Three Million” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/77175540″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=”AVICII – LEVELS” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/30058880″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=”Avicii – Three Million” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/77175540″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]