Avril

Avril Lavigne

Biografie Avril Lavigne

Nume real: Avril Ramona Lavigne Whibley
Alias: Avril Lavigne
Data nasterii: 27 Septembrie 1984
Zodia: Balanta
Locul nasterii: Ontario, Canada
Genuri muzica: Rock, Pop rock
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/avrillavigne
Pagina oficiala: http://www.avrillavigne.com/us/herestonevergrowingup

Scurta descriere:

Mama sa a fost prima care a descoperit talentul lui Avril. La varsta de doi ani, micuta Avril canta la biserica impreuna cu mama sa. Cand avea varsta de cinci ani familia ei s-a mutat intr-o noua casa in orasul Napanee, Ontario.
In primii anii de scoala s-a apucat sa compuna si sa cante la chitara. Corul bisericii, festivalurile locale si targurile i-au oferit de asemenea sansa tinerei de a se face auzita, vocea ei ajungand pana la Antonio L.A. Reid – Arista Records.
In anul 1998, Lavigne a castigat un concurs, care avea ca premiu un concert alaturi de Shania Twain. Astfel, la varsta de paisprezece ani, artista a sustinut primul sau concert in Ottawa, alaturi de Shania Twain.
Dupa doi ani de munca, albumul “Let Go” a aparut pe piata din America pe data de 4 iunie a anului 2002. Acesta contine treisprezece melodii, puternic influentate de stilurile pop si punk. Albumul a avut un succes neprevazut, reusind sa o transforme pe Avril Lavigne intr-una dintre cele mai comercializate artiste de origine canadiana.
Avril abordeaza urmatoarele genuri de muzica : modern rock, pop punk, pop rock, power pop, teen pop si alternative rock. Videoclipul ei “Complicated ” a costat peste 1 milion de euro. Albumul ei “Let Go” a castigat 6 discuri de platina. Avril a invatat singur sa cante la chitara.
Avril Lavigne a obtinut opt nominalizari in cadrul premiilor Grammy, insa nu a triumfat niciodata.
In februarie 2004 Avril a inceput sa se intalneasca cu cantaretul canadian Deryk Whimbley iar in 27 iunie 2005 cei doi s-au logodit. Lavigne si Whimbley s-au casatorit intr-o ceremonie catolica avand 110 invitati pe data de 15 iulie 2006, in Montecito, California. Cand au fost intrebati daca vor sa faca si un copil ei au raspuns: “nu chiar in acest moment, lasam pentru mai tarziu”.

Top hituri:

Let Go (2002)
Under My Skin (2004)
The Best Damn Thing (2007)
Goodbye Lullaby (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Avril Lavigne- What The Hell” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/8612159″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Avril Lavigne – Wish You Were Here ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20738346″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Avril Lavigne- Complicated” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/33143882″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]