Shakira

Shakira

Biografie Shakira

Nume real: Shakira Isabel Mebarak Ripoll
Alias: Shakira
Data nasterii: 2 februarie, 1977
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Barranquilla, Columbia
Genuri muzica: Pop, Dance, Latino
Pagina Facebook: http://ro-ro.facebook.com/shakira
Pagina oficiala: http://shakira.com/

Scurta descriere:

Originara din Columbia, Shakira este pe langa cantareata si compozitoare, producatoare de albume muzicale, regizor de videoclipuri, dansatoare, coregrafa si filantropista.
Ea s-a facut remarcata la inceputul anilor ’90 in tara sa natala, devenind apoi cunoscuta pe intregul continent odata cu lansarea albumului Pies Descalzos in anul 1996. A inceput sa scrie poeme si cantece inca de la varsta de patru ani si a invatat de una singura sa cante la chitara la varsta de numai zece ani. Shakira a vandut de-a lungul carierei sale peste 50 de milioane de albume in intreaga lumea fiind declarata cel mai bine vandut artist columbian al tuturor timpurilor si una dintre cele mai cunoscute cantarete de muzica latino. Pe langa cariera, artista se ocupa si de activitati umanitare, fiind ambasadoare UNICEF al Bunavointei si unul dintre reprezentantii organizatiei la nivel global.
In ceea ce priveste viata ei personala, Shakira face un cuplu fericit cu fotbalistul Barcelonei Gerard Pique cu care are si un baietel pe nume Milan.

Top hituri:

Pies Descalzos (1996)
Dónde Están los Ladrones? (1998)
Laundry Service (2001)
Fijación oral vol. 1 (2005)
Oral Fixation Vol. 2 (2005)
She Wolf (2009)
Sale el Sol (2010)
Truth or Dare (2013)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Shakira – Addicted To You” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/55326727″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Shakira – Hips Don’t Lie” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/65111858″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Shakira feat. Pitbull- Get It Started” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/51187884″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]