CeeLo

Cee Lo

Biografie Cee Lo Green

Nume real: Thomas DeCarlo Callaway
Alias: Cee Lo Green
Data nasterii: 30 mai 1974
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Atlanta, Georgia
Genuri muzica: Soul, Hip hop, R&B
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/ceelogreen
Pagina oficiala: http://www.mozilla.com/ro/firefox/central/

Scurta descriere:

Cee Lo Green este un cantaret, compositor, producator si actor american.
Artistul a absolvit o scoala militara. El a cantat pentru prima oara in corul bisericii.  Cand avea doi ani, tatal sau a murit, iar pe cand a implinit 16 ani, mama sa a fost implicata intr-un accident de masina, ce a lasat-o paralizata. Dupa doi, ea s-a stins din viata, lasandu-I fiului ei o durere de neimaginat in suflet. Aceasta durere se reflecta in multe dintre cantecele sale.
In ciuda vietii grele pe care a dus-o , artistul nu s-a lasat doborat. Cee-Lo si-a facut talentul  cunoscut prin colaborarea cu raperii Goodie Mob , care i-au promovat muzica. Cee-Lo a fost un membru important al grupului, piesele de succes fiind adesea scrise si semnate de catre el insusi. Printrea acestea se numara „Cell Therapy”, „Soul Food” si „Black Ice”. Impreuna cu OutKast, Goodie Mob a adoptat stilul Dirty South si a cucerit pasionatii acestui gen, mai ales prin albumul „Soul Food”. Din pacate trupa nu a rezista prea mult, iar in anul 2000 cantaretul a decis sa urmeze o cariera solo.
Prin colaborarile artistii Alicia Keys, Jill Scott si Macy Gray, piesele  sale au capatat un stil nou.
Piesele cantaretului au fost realizate in colaborare cu case de productie precum Timbaland. Artistul este castigatorul premiului Grammy pentru melodia „The Love Below”, a premiului pentru cea mai buna voce internationala masculina dar si a nenumarate nominalizari.
Din 2011, artistul a fost in juriul concursului ” Vocea americii”, unde a antrenat tinerele talente.

Top hituri:

Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections (2002)
Cee-Lo Green… Is the Soul Machine (2004)
The Lady Killer (2010)
Cee Lo’s Magic Moment (2012)
Cee-Lo Green… Is Everybody’s Brother (2013)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Cee Lo – Forget You” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/40033403″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Cee lo green- Cry baby” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/37266571″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=”Cee Lo- Green It’s Ok
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/18101714″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]