Cezar Ouatu

Cezar Ouatu

Biografie Cezar Ouatu

Nume real: Cezar Florin Ouatu
Alias: Cezar Ouatu
Data nasterii: 18 februarie 1980
Zodia: Pesti
Locul nasterii:
Ploiesti, Romania
Genuri muzica: Opera
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/CEZARTHEVOICE

Scurta descriere:

Cezar Ouatu este un interpret roman de opera si de pop-opera. Cezar s-a nascut într-o familie de muzicieni, fiind fiul regretatului flautist Florian Ouatu, de la Filarmonica din Ploiesti. La numai 6 ani a învatat sa cante la pian, urmand un liceu cu profil artistic, Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiesti. Ca pianist a sustinut numeroase recitaluri alaturi de tatal sau, la Filarmonica din Ploiesti. Cum era de asteptat, a urmat Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano pe care l-a absolvit în 2004 la clasa de canto a sopranei Margaret Hayward. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Venetia si a cantat pe cele mai importante scene din lume si a obtinut numeroase distinctii la concursuri de canto. A castigat premii la importante concursuri internationale de canto in Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino.
Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai mari sali si teatre din lume. Din 2012, a decis sa abordeze genul pop opera, imbinand cele doua genuri, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.
Anul acesta, Cezar a castigat finala nationala Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” compusa de Cristian Faur si va reprezenta Romania la semifinalele de la Malmo, Suedia.
Pentru viitor, Cezar are in plan doua colaborari, una cu celebrul Andrea Bocelli iar  cealalta cu Angela Gheorghiu.