Cheloo

Cheloo

Biografie Cheloo

Nume real: Catalin Stefan Ion
Alias: Cheloo
Data nasterii: 24 martie 1978
Zodia: Berbec
Locul nasterii:
Bucuresti
Genuri muzica:
Hip hop
Pagina Facebook:  https://www.facebook.com/parazitiicheloo
Pagina oficiala: http://www.cheloo.ro/

Scurta descriere:

Cheloo este un rapper roman si unul dintre veteranii muzicii hip-hop din Romania, alaturi de Ombladon. El a fondat prima trupa rap din Romania,  Parazitii in 1994 si de atunci a ramas in prim planul scenei hip-hop.
Inainte sa se apuce de muzica, artistul isi dorea sa devina pictor. Ba chiar a si castigat un concurs national de pictura. Dar totul s-a terminat in momentul in care s-a hotarat sa se apuce de muzica. A fost producator muzical si inginer de sunet la Studio Box, unde a invatat multe lucruri ce aveau sa-i foloseasca în viitor..
Printre trupele si artistii care l-au influentat inainte si de-al lungul carierei se numara Cypress Hill, Limp Bizkit, Wu-Tang Clan, Everlast, Eminem, Nas, 2 Live Crew.
In 2003, Cheloo a lansat primul sau album solo, intitulat `Sindromul Tourette`. Odata cu el apar primele zvonuri privind destramarea trupei Parazitii. Din fericire pentru fanii parazitilor, zvonurile nu s-au adeverit, cu toate ca atat Cheloo, cat si Ombladon au avut proiecte separate. In 2006, a aparut cel de-al doilea album solo Cheloo, `Fabricant de gunoi`. Discul include colaborari cu Guess Who, Spike, Rimaru, Dox, Ombladon, Freaka si Killa Army. In 2011, Cheloo a lansat cel de-al treilea album solo, `Cel Care uraste`.
In anul 2007, Cheloo s-a casatorit cu Daniela Niculescu, cu care are in momentul de fata un fiu pe nume Stefan.

Top hituri:

Sindromul Tourette (2003)
Fabricant de gunoi (2006)
Cel care uraste (2011)