Christina Aguilera

Christina Aguilera

Biografie Christina Aguilera

Nume real: Christina Maria Aguilera
Alias: X-Tina
Data nasterii: 18 Decembrie 1980
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Staten Island, New York, USA
Genuri muzica: Pop, Soul, R&B, Dance
Pagina Facebook:https://ro-ro.facebook.com/christinaaguilera
Pagina oficiala: http://www.christinaaguilera.com/us/home

Scurta descriere:

Christina María Aguilera este o cantareata pop si o compozitoare din America. Aguilera a devenit cunoscuta dupa lansarea albumului sau de debut :”Christina Aguilera” (1999), care a fost un succes critic si comercial. Un album in limba spaniola intitulat “Mi Reflejo” si un alt album pentru Craciun, intitulat “My Kind Of Christmas, care au fost lansate in anul urmator si au avut vanzari ridicate.
Interpreta este recunoscuta si apreciata pentru vocea sa puternica si ampla, caracteristica sopranelor. Cantareata este castigatoare a multiple distinctii si merite . Aguilera debuteaza si ca actrita in pelicula Burlesque: Vis împlinit si este jurata in emisiunea The Voice . De asemenea, Christina Aguilera este recunoscuta pentru actiunile sale caritabile, ea sponsorizand si sustinand diverse organizatii caritabile ce lupta impotriva SIDA, cancerului si pentru drepturile femeilor, animalelor, copiilor dar si a homosexualilor.  Aguilera este chiar si creatoarea unei colectii de parfumuri de succes iar albumele sale au fost vandute in aproape cincizeci de milioane de exemplare pe plan mondial, acestea plasand-o pe artista in topul celor mai de succes muzicieni din toate timpurile.

Top hituri:

1999: Christina Aguilera
2000: Mi Reflejo
2000: My Kind of Christmas
2001: Just Be Free
2002: Stripped
2006: Back to Basics
DVD-uri
1999: Genie Gets Her Wish
2001: My Reflection
2004: Stripped Live in the UK
2007: Back to Basics and Beyond
2007: Back To Basics Live In Australia

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Christina Aguilera – Just A Fool” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/66577792″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Christina Aguilera- Your Body ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/64447332″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Christina Aguilera – Hurt” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6457285″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]