Dan Balan

Dan Balan

Biografie Dan Balan

Nume real: Dan Mihai Balan
Alias: Dan Balan
Data nasterii: 6 februarie 1979
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Republica Moldova
Genuri muzica: Pop, Dance
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/officialdanbalan
Pagina oficiala: http://www.danbalan.com/

Scurta descriere:

Dan Balan s-a nascut la Chisinau, fiind un solist, compozitor si producator moldovean, care s-a facut renumit dupa ce a facut parte din formatia O-Zone.
Dan Balan a cunoscut succesul inca din perioada cand canta la O-zone, facandu-se cunoscut atat in tara cat si in strainatate, fiind una dintre cele mai cunoscute trupe romanesti. Acestia au facut senzatie cu hitul lor “Dragostea din tei”, care a ocupat primul loc în topurile muzicale din mai multe tari. Dupa ce trupa s-a destramat, a reusit sa isi pastreze faima in cariera solo, pastrandu-si fanii din intreaga lume. Este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti, se numara printre cei care au reusit sa isi faca un nume in muzica si peste.
Balan s-a mutat în Los Angeles, unde în 2006 a lansat piesa “Mm-ma-ma”, folosind numele de scena Crazy Loop. În 2010 a revenit la numele de Dan Balan si a lansat hit-ul “Chica Bomb”, care la scurt timp dupa lansare a devenit una dintre cele mai difuzate piese de catre  radiourile si cluburile din Romani si Europa. Videoclipul piesei a fost filmat în SUA, în colaborare cu of Missy Elliot, Kelis, LL Cool J si Jay Z. În prezent, Dan Balan locuieste în New York, unde are propriul studio unde scrie, compune si produce muzica.
Dan Balan a cucerit inimile fetelor prin muzica lui, atat in tara cat si in afara. Este unul dintre cei mai cautati cantareti romani, frangand inimile multor femei atat din tara cat si din strainatate. Dan Balan a cucerit cu talentul sau, fiind foarte cautat pentru muzica sa.

Top hituri:

Dar, Unde Esti (1999, cu O-Zone)
Number 1 (2002, cu O-Zone)
DiscO-Zone (2004, cu O-Zone)
The Power Of Shower (2006, sub pseudonimul Crazy Loop)
Crazy Loop Mix (2009)
Chica Bomb (2010)
My Best Summer (2010)
Justify (2010)
Freedom (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Dan Balan – Chica Bomb” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20434490″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”2″ title=” Dan Balan – Justify Sex” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20434758″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”3″ title=” Dan Balan – Freedom” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20427823″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]