Don Baxter

Don Baxter

Biografie Don Baxter

Nume real: Sergiu Istrate
Alias: Don Baxter
Locul nasterii: Bucuresti
Genuri muzica: Hip hop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/donbaxter.ro

Scurta descriere:

Don Baxter este unul dintre cei mai mari producatori de hip-hop din Romania; cunoscatorii il numesc un clasic al industriei autohtone. Don Baxter ii cunostea pe Sapro si pe Freaka, si alaturi de ei a inceput sa cante in trupa Morometzii. Se intampla in 1994. Impreuna cu aceasta a lansat albumul `Ganditorul`, un album total nepromovat. N-a stat mult cu Morometzii pentru ca a decis ca vrea sa urmeze o cariera solo. `Asa am simtit eu. Ca pot sa-mi exporim mult mai bine ideile de unul singur`, a declarat Don Baxter. Primul album solo Don Baxter a fost lansat in anul 1999 si se intituleaza `Suspect No 1`.`Din pacate albumul nu a fost destul de bine promovat la acea vreme avand in vedere ca nu a beneficiat nici macar de un videoclip.
Don Baxter a colaborat cu artisti precum BUG Mafia, La Familia, Codu’ Penal, Smiley, Simplu, Alex Velea, Corina, Delia, Catalina Toma sau Moni-K .
Don Baxter este unul dintre cei mai mari producatori de hip hop de la noi din tara. Artistul a lansat doua albume proprii, 37 de hit-uri pentru alti artisti si 13 featuring-uri cu artisti cunoscuti.

Top hituri:

Suspect No. 1(1999)
Planul Be (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Don Baxter – Intro” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/12156203″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Don baxter – ce zici” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/12718967″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]