Dya

Dya

Biografie Dya

Nume real: Diana Prepelita
Alias: Dya
Data nasterii: 9 mai 1994
Zodia: Taur
Locul nasterii:
Iasi, Romania
Genuri muzica: Pop
Pagina Facebook: http://www.facebook.com/DyaOfficial
Pagina oficiala: http://www.dyamusic.ro/

Scurta descriere:

A studiat chitara clasica si pianul. A pasit pentru prima data pe o scena la 5 ani jumatate. A reprezentat Romania in anul 2006 la Eurovision Junior alaturi de trupa “New Star Music” unde am obtinut locul 6 cu piesa “Povestea mea”.
Ambitioasa,  frumoasa si talentata sunt cuvintele care o descriu cel mai bine pe DYA – una dintre cele mai tinere artiste Cat Music.
Dupa ce a castigat nenumarate trofee la festivalurile la care a participat, DYA se alatura portofoliului Cat Music si lanseaza single-ul “Down the earth”, urmat la scurt timp si de un videoclip a carui regie este semnata Florin Botea.
Dupa single-urile “Stai” si “Snow Story”, DYA lanseaza hitul “Don’t Know”,  un single semnat Costi Ionita. La scurt timp din momentul lansarii, piesa se claseaza in Top 10 al clasamentelor  de specialitate.
Dya a fost invitata la New York, SUA, pentru a sustine un recital in Manhattan pentru diaspora romaneasca pe data de 1 Mai 2010.
A fost in juriu alaturi de Mihai Traistariu la festivalul Music for Kids, in 2010, 2011.

Top hituri:

„Down the Earth” (2008)
„Stay”/„Stai” (2009)
„Don’t Know” (2012

[tracklisting][track track_no=”1″ title=” Dya – Stai” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74398737″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”3″ title=” Dya – Don’t Know” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/45702795″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]