Emeli Sande

Emeli Sande

Biografie Emeli Sande

Nume real: Adele Emeli Sande
Alias: Emeli Sande
Data nasterii: 10 martie 1987
Zodia: Pesti
Locul nasterii:
Aberdeenshire, Scotia
Genuri muzica: Soul, R&B
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/emelisande
Pagina oficiala: http://www.emelisande.com/

Scurta descriere:

Emeli Sandé, este o cantareata si compozitoare britanica, nascuta la 10 martie 1987, tatal ei fiind zambian, iar mama britanica. Ascensiunea ei profesionala a început în anul 2009, atunci cand a lansat alaturi de rapper-ul Chipmunk, melodia „Diamond Rings”. A fost prima data cand intra în top 10 al UK Singles Chart.
Emeli Sande a compus pentru un numar considerabil de artisti, precum Cher Lloyd, Parade, Susan Boyle, Gabrielle, Preeya Kalidas, Leona Lewis, Alesha Dixon, Cheryl Cole, Tinie Tempah sau Mutya Keisha Siobhan.
A ajuns pe prima pozitie în topurile din Regatul Unit si Irlanda, cu melodia „Read All About It”.  Albumul ei, „Our Version of Events”, a devenit numarul unu în Regatul Unit. In 2012, ea a cantat la ceremoniile de deschidere si închidere ale Jocurilor Olimpice de la Londra. Influentele sale muzicale provin de la artisti precum Nina Simone, Joni Mitchell sau Lauryn Hill. Emeli a declarat ca melodiile ei sunt despre pacea in lume si problemele politice. Artista este de parere ca pentru a face o  melodie de succes, trebuie sa te folosesti de onestitate si emotia in stare pura.
Emeli este castigatoarea unui Grammy si al unui premiu European Border Breakers Awards 2013, care se da pentru cei mai buni noi artisti din Europa.
Emeli Sandé este logoditacu prietenul ei Adam Gouraguine, un om de stiinta cu care se afla intr-o relatie de lunga durata.

Top hituri:

Our Version Of Events (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Emeli Sandé Feat. Naughty Boy – Daddy” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/52546379″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Emeli Sande – Heaven ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20317806″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]