Enrique Iglesias

Enrique Iglesias

Biografie Enrique Iglesias

Nume real: Enrique Miguel Preysler Iglesias
Alias: Enrique Iglesias
Data nasterii: 08 Mai 1975
Zodia: Taur
Locul nasterii: Madrid, Spania
Genuri muzica: Pop latino, Pop, R&B
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/Enrique
Pagina oficiala: http://www.enriqueiglesias.com/

Scurta descriere:

Nascut in Madrid in 1975, Enrique a crescut intr-un amestec de culturi: latina, europeana si americana.
Pentru Enrique Iglesias, fiul cantaretului spaniol Julio Iglesias si al modelului filipinez , Isabel Preysler, muzica nu este o meserie ci pasiune, un mod de exprimare si arta. Enrique Iglesias si-a inceput cariera in 1995 sub girul discografic a lui Fonovisa, ce apartine societatii Televisa. Aceasta l-a ajutat la inceputurile sale sa se transforme intr-unul dintre cei mai faimosi , artisti ai Americii Latine , din SUA , a unei parti din Europa si din lume unde se asculta muzica spaniola.
Pana in acest moment Enrique Iglesias are lansate 8 albume inedited si un disc recopilatoriu , ce l- a facut sa ocupe locul 1 in Billboard Latino , si care se numeste “195/08”. Acesta este albumul sau cu 5 discuri in spaniola si care-I povesteste traiectoria .
Dar cu aproape 40 milioane de albume vandute, cariera lui pare o poveste fantastica, avand in vedere ca pana la ora actuala, toate discurile lui Enrique Iglesias au obtinut certificarea ca discuri de aur si platin in diverse tari si i-au oferit lui Iglesias mari succese si recunoasteri a valorii sale incluzand si premiile Grammy, Latin Grammy, World Music Award in 5 ocazii diferite si American Music Award.
Dupa mai bine de 13 ani decand si-a inceput cariera de success , Enrique Iglesias continuua sa fie in top si sa fie idolul tinerilor din intreaga lume. In ceea ce priveste relatiile sentimentale, artistul a avut numeroase legaturi cu multe frumuseti faimoase ca : Sofía Vergara, Shannon Elizabeth, Christina Aguilera, Maria Sharapova si Jennifer Love Hewitt.

Top hituri:

Enrique Iglesias (1995)
Vivir (1997)
Cosas del Amor (1998)
Escape (2001)
7 (2003)
Insomniac (2007)
Quizás (2002)
[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Enrique Iglesias – Finally Found You” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/58227452″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Enrique Iglesias – Escape” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6320298″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Enrique-Iglesias- Ring-My-Bells” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/12210710″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]