Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti

Biografie Eros Ramazzotti

Nume real: Eros Luciano Walter Ramazzotti
Alias: Eros Ramazzotti
Data nasterii: 28 octombrie 1963
Zodia: Scorpion
Locul nasterii:
Cinecittà, Roma Italia
Genuri muzica: Pop, Soft rock
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/ramazzotti.eros.official
Pagina oficiala: http://www.ramazzotti.com/

Scurta descriere:

Eros Luciano Walter Ramazzotti cunoscut in lumea muzicii ca Eros Ramazzotti este unul din cei mai cunoscuti, apreciati si indragiti cantareti pop si rock din Europa. Tatal sau a fost pianist asa ca Eros a fost indreptat inca din copilarie spre muzica, incepand sa cante la chitara inca de la varsta de sapte ani. Cariera sa a debutat in primii ani ai copilariei cu aparitii  in diverse filme. Din adolescenta Eros a visat sa devina cantaret, primele compozitii realizandu-le impreuna cu tatal sau Rodolfo. Desi a intentionat sa urmeze Conservatorul, el nu a fost admis din cauza faptului ca a picat examenul de admitere. In sfarsit, prima aparitie ca muzician a avut loc in 1981 in cadrul concursului Voci Nuove di Castrocaro cu piesa Rock 80, compusa chiar de el. Castigatorii concursului au fost Zucchero si Fiordaliso, insa Eros Ramazzotti a atras atentia noii case de discuri DDD care i-a oferit un contract.In 1982 scoate pe piata primul sau single, intitulat `Ad un amico`.
Dupa un an de munca, incep sa apara si succesele. Devine cunoscut si pe plan international  in 1990, in cadrul unei conferinte de presa organizata pentru scoaterea pe piata a celui de-al cincilea sau album, care a fost lansat in 15 tari. Alte albume ale artistului sunt `Eros in concert`, `Tutte storie`, `Dove c’e musica`, `Eros (Greatest Hits)`, `Eros Live`, `Stile Libero`, `9`, `Calma Apparente`.

Top hituri:

Cuori agitati (Troubled Hearts) (1985)
Nuovi eroi (New Heroes) (1986)
In certi momenti (At Certain Times) (1987)
Musica è (Music Is) (1988)
In ogni senso (In Every Sense) (1990)
Tutte storie (All Stories) (1993)
Dove c’è musica (Where Music Is) (1996)
Stilelibero (Freestyle) (2000)
9 (2003)
Calma apparente (Apparent Calm) (2005)
Ali e radici (Wings and Roots) (2009)
Noi (We) (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Eros Ramazzotti – Un Angelo Disteso Al Sole” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/65809449″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Eros Ramazzotti – Noi” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/2763079″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=”Eros ramazzotti – Por ti por Mi” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”][soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61174035″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]