Florin Chilian

Florin Chilian

Biografie Florin Chilian

Nume real: Florin Chilian
Alias: Florin Chilian
Data nasterii: 14 decembrie 1968
Zodia: Sagetator
Genuri muzica: Folk, Jazz, Rock
Pagina Facebook: http://www.facebook.com/pages/Florin-Chilian/145698835311
Pagina oficiala: http://www.chilian.ro/

Scurta descriere:

Florin Chilian este un artist roman de muzica folk, jazz, rock. Din cauza faptului ca a crescut fara parinti, si prin orfelinate de la trei ani, artistul a avut o viata grea. Mai tarziu el a fugit la bunici si a inceput sa lucreze de la 16 ani in curtea cantaretului Vali Sterian pe post de caraus de instrumente.
El a debutat pe marile scene abia la varsta de 30 de ani, dar a facut furori cu primul sau album, intitulat „Iubi-interfata la realitate”, pe care l-a lansat in anul 2001. Chilian a devenit unul dintre cei mai apreciati cantautori romani, fiind un muzician complet, care „amesteca” magistral folk-ul, jazz-ul si rock-ul. Vocea sa, usor nazala, care trece de la un timbru ragusit la tipat, il face special. Florin Chilian si-a gasit puterea renasterii in propriile suferinte, durerea dulce-amaruie reflectindu-se in muzica si textele sale.
Florin Chilian a invatat sa cante singur, fara sa urmeze cursuri speciale. Artistul isi compune melodiile si isi scrie singur textele, care sunt adevarate poeme.
El este cunoscut si pentru relatiile pe care le-a avut cu diverse femei printre care Ana Maria Georgescu sau Tania Budi.

Top hituri:

Zece
Taxe
Chiar daca

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Florin Chilian-Zece” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/72889148″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”2″ title=” Florin Chilian – Tu!” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56209955″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]