Gotye

Gotye

Biografie Gotye

Nume real: Wouter (Wally) De Backer
Alias: Gotye
Data nasterii:
20 mai 1980
Zodia: Taur
Locul nasterii:
Bruges, Belgia
Genuri muzica: Indie, Rock
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/gotye
Pagina oficiala: http://gotye.com/

Scurta descriere:

Wouter “Wally” De Backer cunoscut sub numele de scena Gotye este un muzician multi-instrumental, cantaret si compozitor belgian-australian. Numele „Gotye” este derivat de la „Gauthier”, echivalentul francez al lui „Walter” sau „Wouter”.  Artistul se poate mandri cu faptul ca vocea sa a fost comparata cu cea a lui Sting si Peter Gabriel. El canta indie rock si experimental rock, iar pentru realizarea compozitiilor sale foloseste o varietate de instrumente.
Pana in momentul de fata artistul a scos trei albume de studio si un album cu remixuri ale pieselor sale de inceput.
Pasiunea lui Gotye pentru muzica a inceput din copilarie, dar primul proiect cu adevarat serios a fost cel legat de colaborarea cu Kris Schroeder. Cei doiau cantat impreuna vreme de cativa ani, ca membrii componenti ai duo-ului “The Basics”.
Gotye si-a lansat primul album solo, “Boardface” in 2003. Artistul a primit certificatul de aur pentru performanta de a fi fost vandut in peste 35.000 de copii.
Piesele “Learnalilgivinanlovin” si “Heart’s a Mess” au intrat in topul “Triple J’s Hottest 100 for 2006”, iar cel dintai a primit chiar si o nominalizare la premiile Australian Recording Industry Association Music Awards. Pe langa asta a fost recompensat cu premiul pentru “Cea mai buna voce masculina”.
In afara activitatii muzicale, Gotye si-a exersat talentul si in televiziune. Astfel, acesta si-a facut debutul in cadrul show-ului nocturn Jimmy Kimmel Live! In acest mod s-a facut cunoscut si publicului din America.

Top hituri:

Boardface (2003)
Like Drawing Blood (2006)
Making Mirrors (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Gotye- Save Me” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/18193595″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Gotye- Giving Me A Chance” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/18193594″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]