Horia Brenciu

Horia Brenciu

Biografie Horia Brenciu

Nume real: Horia Brenciu
Alias: Horia Brenciu
Data nasterii: 27 August 1972
Zodia: Fecioara
Locul nasterii:
Brasov, Romania
Genuri muzica: Pop, Soul, Jazz
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/pages/HORIA-BRENCIU/227620527434
Pagina oficiala: http://horiabrenciu.ro/

Scurta descriere:

Horia Brenciu este un celebru muzician, prezentator de televiziune, producator de spectacole si evenimente, entertainer si actor din Romania.
Originar din Brasov, Horia Brenciu s-a nascut pe data de 27 august 1972. Artistul nu a fost tocmai un copil cuminte, deoarece a avut de la varste fragede un comportament exuberant, stimulat de dorinta sa de cunoastere si descoperire a vietii. Horia mai are un frate, pe nume Marius Brenciu, un tenor celebru care traieste in strainatate si sustine spectacole in cele mai notorii locatii, precum Metropolitan Opera sau Covent Garden.
Absolvent în 1998 al „Academiei de Teatru si Film Bucuresti”, Horia Brenciu a debutat ca actor în 2006, cu un rol în serialul „Om sarac, om bogat”. Din anul 1993 incepe o colaborare cu postul public de televiziune, TVR.  In 2000 se muta la Antena 1, iar in 2003 la National TV.
În 2008, Horia Brenciu a lansat primul sau album “35”, un material în care artistul abordeaza stilul funk si soul, genuri foarte putin exploatate de catre artistii din Romania, dar cu o lunga istorie în muzica internationala. Horia este in juriul show-lui de la “Vocea Romaniei”, iar in 2012 el a avut privilegiul s-o antreneze pe viitoarea voce a romaniei, Julie Mayaya.
Horia Brenciu este considerat ca fiind unul dintre cel mai bun artist din Romania.

Top hituri:

La la la
Lucruri simple
La radio
La fel
Septembrie, luni
It’s you (feat. Kamara)
Close to me
Love is.. (feat. Crist Cretu)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Horia Brenciu – Doar pentru ea” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/18636961″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]