James Blunt

James Blunt

Biografie James Blunt

Nume real: James Hillier Blount
Alias: James Blunt
Data nasterii: 22 februarie, 1974
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Tidworth, Wiltshire, Anglia
Genuri muzica: Folk rock, Pop rock, Soul
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/jamesblunt
Pagina oficiala: http://www.jamesblunt.com/?loc=

Scurta descriere:

James Blunt este un cantaret si compozitor englez al carui album de debut, Back to Bedlam, alaturi de slagarele sale – în special piesa You’re Beautiful- l-au facut cunoscut în 2005. Stilul sau este un mixaj între pop, rock si folk. În afara de vocea sa, James Blunt canta si la alte instrumente, precum pianul si chitara. James Blunt se trage dintr-o familie de militari cu o istorie lunga, ce incepe, credibil sau nu, in anul 995 dupa Christos. Muzica era un subiect tabu si singurele melodii ce se auzeau in casa in care a crescut erau “La multi ani!” si un colind cantat in noaptea de Craciun. Parerea tatalui ca muzica, chiar si cea clasica, este un zgomot inutil interzicea orice manifestare muzicala in casa Blunt.
In tinerete, artistul s-a inrolat in armata. Asa se face ca in anul 1999, inante sa fie cantaret, Blunt a fost ofiter în armata britanice numita Life Guards, servind NATO în conflictul din Kosovo. Momentul intrarii pe piata muzicala coincide cu momentul in care a reusit sa capteze atentia producatoarei si compozitoarei Linda Perry, care i-a oferit un contract cu casa ei de discuri “Custard”.
Blunt este castigatorul a doua premii Brit si doua premii Ivor Novello, pe langa cele cinci nominalizari la Premiile Grammy din 2006.
In present, el locuieste in Spania, pe insula Ibiza.

Top hituri:

Back to Bedlam (2004)
All the Lost Souls (2007)
Some Kind of Trouble (2010)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” James Blunt – You’re Beautiful” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/2725744″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” James Blunt- Goodbye my lover” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/22815033″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” James Blunt – Stay the Night” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/5203969″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]