251894_web_Jay-Sean-1

Jay Sean

Biografie Jay Sean

Nume real: Kamaljit Singh Jhooti
Alias: Jay Sean
Data nasterii: 26 martie 1981
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Londra
Genuri muzica: R&B, Hip hop, Pop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/jaysean
Pagina oficiala: https://www.facebook.com/jaysean

Scurta descriere:

Jay Sean, nascut Kamaljit Jhooti, pe data de 26 martie 1981, in Southall, este un interpret R&B de origine indiana, din Londra. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt “Stolen”, “Eyes On You” si “Ride It”. Numele de scena Jay Sean a fost improvizat, luand `J` de la ‘Jhooti’ si `Sean` de la `Shaan`, nume de alint cu care il strigau membrii familiei sale.
Cariera muzicala a lui Jay Sean a inceput odata cu melodia `One Minute`, prima sa compozitie, care, “promovata” doar intre prieteni, a ajuns din intamplare in mainile producatorului Rishi Rich. El a fost impresionat de ce a auzit, asa ca l-a chemat pe Jhooti sa cante in fata managerilor sai, de la 2Point9.
Determinat sa aiba o cariera in muzica, a renuntat la scoala de Medicina si Stomatologie din Londra si a semnat un contract cu Virgin Records.
În 2006 interpretul a reziliat contractul cu Virgin Records si a înfiintat o casa de discuri proprie numita Jayded Records prin care a lansat materialul discografic My Own Way în 2008.
In 2008 un contract cu Cash Money Records, fiind primul interpret britanico-asiatic înscris la o casa de discuri americana. Piesa „Down” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, fiind comercializat în peste 3 milioane de exemplare în Statele Unite, motiv pentru care Sean a devenit cel mai de succes interpret britanic în SUA.
Temele abordate de Sean sunt diverse. Jay este un baiat sensibil si versurile sale sunt centrate pe dragoste, pierderi si lucruri legate de suflet ce sunt explicate intr-un mod placut si simplu.

Top hituri:

Me Against Myself (2004)
My Own Way (2008)
All or Nothing (2009)
Freeze Time (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Jay Sean – Where You Are
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/83445030″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Jay Sean – Ride it” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56513373″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Jay Sean – – Down ft Lil Wayne” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/5979517″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]