John Legend

John Legend

Biografie John Legend

Nume real: John Roger Stephens
Alias: John Legend
Data nasterii: 28 decembrie 1978
Zodia: Capricorn
Locul nasterii: Springfield, Ohio
Genuri muzica: R&B, Hip hop, Soul
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/johnlegend
Pagina oficiala: http://johnlegend.com/

Scurta descriere:

John Roger Stephens mai bine cunoscut sub numele de scena John Legend, este un cantareat american, compozitoare si actor. El a castigat noua premii Grammy, iar în 2007, el a primit premiul special Starlight din Hall of Fame pentru compozitori. Înainte de lansarea albumului de debut, cariera lui Stephens a luat amploare printr-o serie de colaborari de succes cu artisti celebrii.
El este fiul lui Phyllis, o croitoreasa, si Ronald Stephens, un fost muncitor la Garda Nationala. În perioada copilariei sale, Stephens a fost invatat acasa de catre mama sa . La varsta de patru ani, el a început sa cante la pian si la varsta de sapte ani, canta in corul bisericii lui.
Dupa ce a terminat facultatea, a lucrat ca si manager consultant la o firma. A fost introdus in industria muzicala de catre Kanye West. Si-a lansat primul album in 2004, acesta se numea Get Lifted. Acesta a ajuns pe locul 13 in Billboard 200, care s-a vandut in 116,000 de copii in prima saptamana dupa lansare. Doua dintre cele mai cunoscute piese ale sale, care au facut ravagii, clasanu-se in topuri sunt “Ordinary People” si “Used to Love U”.
Privitor la viata personala, artistul s-a logodit din 2011 cu iubita sa, fotomodelul Chrissy Teigen.

Top hituri:

Get Lifted (2004)
Once Again (2006)
Evolver (2008)
Love In the Future (2013)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” John Legend – Ordinary People” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/63119245″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /][/tracklisting]