Kanye West

Kanye West

Biografie Kanye West

Nume real: Kanye Omari West
Alias: Konman
Data nasterii: 08 Iunie 1977
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Atlanta, Georgia, SUA
Genuri muzica: Hip Hop, Rap
Pagina Facebook: https://ro-ro.facebook.com/KanyeNews
Pagina oficiala: https://kanyewest.com

Scurta descriere:

Kanye Omari este un producator american si rapper care a devenit cunoscut la inceputul anului 2000.
Kanye West s-a nascut în Atlanta, Georgia unde a locuit cu ambii parinti. Cand avea 11 ani parintii au divortat si s-a mutat cu mama sa in Chicago, Illinois. Pana si tatal sau a avut legatura cu muzica, facand parte, in tinerete, din gruparea Black Panther si fusese printre primii fotojurnalisti la Atlanta Journal-Constitution. Mama lui Kanye, Dr Donda West este in prezent managerul lui.
West, desi a facut parte din clasa de mijloc, a avut parte de conditii deosebite de educatie, el terminand Polaris High School in Oak Lawn, Illinois, o scoala foarte renumita. Dupa ce a inceput cursurile la The American Academy of Art, o scoala de arta din Chicago, West s-a inscris la Columbia College Chicago, dar a renuntat la scoala pentru a lucra la cariera sa muzicala.
Nu a de venit instantaneu artisti recunoscut, el incepand prin a produce melodii pentru alti artisti locali, iar, mai tarziu, pentru artisti foarte cunoscuti international, cum ar fi urmatorii cantareti de hip hop si R&B de prima mana (printre ei, Jay-Z, Common, Mobb Deep, Jermaine Dupri, The Game, Alicia Keys, Janet Jackson, Eminem si John Legend).
Stilul lui West utilizeaza de multe ori sample-uri vocale inalte (de obicei din melodii soul), acompaniate de propriile instrumente. Prima melodie produsa de West continand sample-uri vocale este „This Can’t Be Life”, piesa de la „The Dynasty:Roc La Familia” (Jay-Z).
Kanye a recunoscut ca RZA de la Wu Tang Clan i-a influentat stilul si ca ceilalti colegi de trupa a lui RZA, Ghostface si Ol’ Dirty Bastard au fost mult timp artistii lui favoriti.
E un foarte mare credincios, dovada fiind si melodia “Jesus Walks”, precum si concertul Live8.
A fost refuzat in incercarea de a-si lansa un album de rapper, pentru ca se zicea ca nu are imaginea de rapper de strada si se zicea ca nu ar putea cuceri publicul.

 Top hituri:

The College Dropout (2004)
Late Registration (2005)
Graduation (2007)
808s & Heartbreak (2008)
My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)
Watch the Throne (2011) (cu Jay-Z)
Cruel Summer (2012) (cu GOOD Music)
[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Kanye West – Clique ft. Big Sean & Jay-Z ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61169436″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Mercy -Kanye West” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/42236129″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting]