Kelly Clarkson

Kelly Clarkson

Biografie Kelly Clarkson

Nume real: Kelly Brianne Clarkson
Alias: Kelly Clarkson
Data nasterii: 24 Aprilie 1982
Zodia: Taur
Locul nasterii: Fort Worth, Texas, USA
Genuri muzica: Pop, Rock, R&B, Soul
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/kellyclarkson
Pagina oficiala: http://www.kellyclarkson.com/us/home

Scurta descriere:

Kelly Clarkson este o cantareata de muzica pop rock, compozitoare si ocazional actrita americana. S-a nascut intr-o familie cu trei copii. Dupa absolvirea liceului, în anul 2000 ea a avut cateva slujbe pentru a putea plati producerea propriului CD demonstrativ, pe care l-a trimis catorva case de înregistrari, din partea carora a primit cateva raspunsuri negative. A iesit din anonimat datorita patriciparii la o emisiune.
„The Search for a Superstar” organizata de postul de televiziune Fox, pe care l-a si castigat si a devenit un talent recunoscut pe plan national.
In timpul concursului a interpretat atat de multe melodii („Respect”, „Natural Woman”, „Stuff Like That There” si „Without You”) incat publicul a votat-o pentru marea finala. Dupa ce a cantat „A Moment Like This” si „Before Your Love”, ambele compuse special pentru concurs, Clarkson a fost votat de 58% dintre spectatori. In afara de premiul de 1 milion dolari cu RCA, Kelly a semnat si contracte cu Creative Artists Agency, interpretand melodii in turneul „American Idol.”
Primul ei album, „A Moment Like This” a fost lansat la doua saptamani dupa castigarea concursului si a fost recompensat cu platina. Kelly a lansat un alt album in vara lui 2003, chiar inainte de urmatoarea competitie „American Idol”.
Artista a fost recompensata in cadrul Premiilor Grammy cu titlul pentru “Cea mai buna voce pop feminina “, “Cel mai bun album de muzica pop”,”Cea mai buna voce pop feminine” ,”Cea mai buna colaborare country”.

Top hituri:

2003: Thankful
2004: Breakaway
2007: My December
2009: All I Ever Wanted
2011: Stronger

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Kelly Clarkson – Wasting Kisses
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/26811290″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Kelly Clarkson – Cleopatra
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/26810933″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Kelly Clarkson – Lover Stay
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/26811065″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]