Lady Gaga

Lady Gaga

Biografie Lady Gaga

Nume real: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Alias: Lady Gaga
Data nasterii: 28 Martie 1986
Zodia: Berbec
Locul nasterii:
New York, SUA
Genuri muzica: Pop, Dance-pop, Electropop, R&B, Hip hop
Pagina Facebook:https://www.facebook.com/ladygaga
Pagina oficiala: http://www.ladygaga.com/

Scurta descriere:

Lady Gaga este o cantareata americana, castigatoarea a cinci premii Grammy. La varsta de 13 ani a compus prima balada, iar la 14 ani canta in cluburi.
La 17 ani era unul dintre cei 20 de tineri din lume admisi la o varsta atat de frageda la Tisch School of the Arts din cadrul NYU.
Primul contract cu o casa de inregistrari l-a semnat la varsta de 18 ani, dar a obtinut succesul scontat abia dupa semnarea contractului cu Streamline Records, o divizie a casei Interscope Records. La inceputuri a lucrat drept compozitoare pentru mai multi artisti sub contract la Interscope Records, precum Fergie, Britney Spears, Black Eyed Peas si Pussycat Dolls, inainte ca Akon sa-i descopere puterea vocala, oferindu-i un contract cu propria casa de discuri, Kon Live Distribution.
Solista a fost influentata de artisti cum ar fi David Bowie si Freddie Mercury, dar si de artisti precum Madonna si Michael Jackson. De asemenea, Lady Gaga a declarat ca este inspirata de moda, moda fiind un element esential in compunerea de versuri si in concertele sale.
Numele ei de scena este inspirat de melodia formatiei Queen “Radio GaGa”
Artista a impresionat si prin stabilirea unor recorduri: In vara lui 2010 artista a depasit recordul de 17 milioane de fani pe facebook si numara nu mai putin de 6 milioane de follower-i pe Twitter. Aici mai aduga si un record impresionant, cel de a fi prima artista din istorie care depaseste bariera de un milliard de vizualizari pe Youtoube.

Top hituri:

The Fame (2008)
The Fame Monster (2009)
The Remix (2010)
Born This Way (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Lady Gaga -Bad Romance” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/1593206″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Lady Gaga- Poker Face ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/43551656″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Lady Gaga – Alejandro” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/26191749″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]