Lana Del Rey

Lana Del Rey

Biografie Lana Del Rey

Nume real: Elizabeth Grant
Alias: Lana Del Rey
Data nasterii: 21 iunie 1986
Zodia: Gemeni
Locul nasterii:
New York City, SUA
Genuri muzica: Pop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/lanadelrey
Pagina oficiala: http://www.lanadelrey.com/

Scurta descriere:

Lana Del Rey este o tanara cant-autoare, nascuta pe 21 iunie 1986, in New York City, Statele Unite ale Americii. Provenind dintr-o familie iubitoare de muzica, artista a cantat de la o varsta frageda la serbarile scolii si in corul bisericii. Desi a avut o copilarie linistita, artista a avut problem cu drogurile, insa a luptat impotriva lor si a castigat.
Prima aparitie a Lanei del Rey a avut loc in anul 2008, cand aceasta a scos pe piata primul sau EP, intitulat “Kill Kill”. La acel moment artista aparea sub pseudonimul Lizzy Grant. Ulterior a adoptat pseudonimul Lana Del Rey din dorinta de a avea un nume care sa fie la fel de frumos ca si muzica in sine.
In ceea ce priveste debutul discografic, l-a facut in anul 2011, odata cu lansarea discului single „Video Games”. Din luna octombrie a aceluiasi an artista a obtinut un contract de colaborare cu casa de discuri Interscope Records. Lana Del Rey afirma ca printre influentele sale muzicale se regasesc Nancy Sinatra, Britney Spears, Elvis Presley si a grupului Antony and the Johnsons.
Tatal artistei a avut si el o contributie majora in cariera acesteia, financiar vorbind.
Interpreta s-a facut cunoscuta prin timbrul special, emotiv, uneori lacrimogen al vocii sale. Datorita intinderii vocale ce masoara trei octave, Lana Del Rey se incadreaza perfect in profilul mezzosopranelor.
Pe 15 ianuarie 2012 cantareata a fost invitata la un show, unde a interpretat doua piese. Din pacate ea nu a facut o figura prea frumoasa, astfel incat publicul si criticii au taxat prestatia sa drept mediocra.

Top hituri:

Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant (2010)
Born to Die (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Lana Del Rey – Video Games
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/30668857″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=”Lana Del Rey – Blue Jeans” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/30498820″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Lana Del Rey – Born To Die” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/32482736″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]