Leona Lewis

Leona Lewis

Biografie Leona Lewis

Nume real: Leona Louise Lewis
Alias: Leona Lewis
Data nasterii: 03 Aprilie 1985
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Islington, Londra, Anglia
Genuri muzica: R&B, Pop, Soul
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/leonalewis
Pagina oficiala: www.leonalewismusic.co.uk

Scurta descriere:

Leona Louise Lewis este o cantareata de muzica pop, soul si R&B. Parintii ei sunt Aural Josiah si Maria Lewis. La varsta de 5 ani, ea frecventa ,,Sylvia Young Theatre School’’ , iar apoi ,,Italia Conti Academy’’ si ,,BRIT School’’.
Leona a scris prima sa melodie la varsta de 12 ani si a castigat un concurs de talente. Dupa terminarea scolii, Lewis si-a luat mai multe slujbe pentru a putea plati un studio de inregistrari.
Cand cariera ei in muzica parea sa nu mai duca nicaieri, a decis in final sa renunte, pana ce iubitul ei a convins-o sa intre in concursul ,,The X Factor’’, pe care l-a castigat, in anul 2006
Albumul de debut al interpretei, intitulat Spirit a stabilit noi recorduri mondiale, fiind comercializat in peste sase milioane de exemplare pe plan international.
Vanzarile inregistrate confirma succesul interpretei, iar Lewis beneficiaza de cel mai puternic debut al unei cantarete engleze in Statele Unite ale Americii. Cel de-al doilea album al interpretei, intitulat Echo, a debutat pe cea mai inalta treapta a clasamentului britanic si a primit doua discuri de platina in Regatul Unit.
Avand un timbru caracteristic mezzo-sopranelor, Lewis poseda o intindere vocala care insumeaza aproximativ patru octave. Genurile muzicale abordate de Leona Lewis variaza de la pop clasic pana la RnB contemporan sau soul.
Leona Lewis este vegetariana de la varsta de doisprezece ani, dar si o sustinatoare a drepturilor animalelor iar pentru actiunile caritabile intreprinse, interpreta a fost numita „Personalitatea anului 2008” de catre PETA.

Top hituri:

Spirit (2007)
Echo (2009)
Glassheart (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Leona Lewis – Glassheart” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61029083″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”2″ title=” Leona Lewis – Brave” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/31769352″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]