Marius Moga

Marius Moga

Biografie Marius Moga

Nume real: Marius Moga
Alias: Marius Moga sau Micul Mozart
Data nasterii: 30 Decembrie 1981
Zodia: Capricorn
Locul nasterii: Alba Iulia
Genuri muzica: Pop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/pages/Marius-Moga/281223125246606
Pagina oficiala: http://mariusmoga.tumblr.com/

Scurta descriere:

Cunoscutul compozitor roman, Marius Moga, s-a nascut dintr-o familie foarte preocupata de muzica, asa ca nu e de mirare ca este atat de talentat. Strabunicul sau a lucrat si a compus pentru un ansamblu folcloric, bunicul canta la banjo, si bunica activa in corul bisericii.
Nici parintii lui Marius Moga nu au fost straini de muzica. Tatal sa a studiat chitara, iar mama sa stia canto.
In timpul liceului, Moga compune pentru Talk to Me, formatia sa de atunci, o piesa intitulata Noaptea. Este primul lui succes, care il asaza in fruntea scenei muzicale a orasului Alba-Iulia. In anul 2000, este invitat la Bucuresti de catre Adi Sana, membru al formatiei Akcent.  Aici traieste in conditii mizere pentru cateva luni de zile. A continuat sa lucreze cu multi muzicieni romani. Paula Seling, Simplu, TNT, Anda Adam, Blondy, Andreea Balan, Hi-Q si Corina sunt doar cateva dintre numele artistilor cu care Marius Moga a colaborat de-a lungul timpului.
Cu ocazia filmarii in Romania pentru pelicula 7 secunde, Marius Moga l-a intalnit pe jamaicanul Lennox „Buppy” Brown, alaturi de care a inregistrat o piesa mai veche;  noua versiune a fost interpretate atat in limba engleza, cat si in romana. Piesa va imprumuta numele filmului si se inscrie in coloana sonora a acestuia.
Tot in lumea filmului, muzicianul compune pentru seriale de televiziune si telenovele romanesti.
In 2004, Moga infiinteaza proiectul Morandi, alaturi de Andrei Stefan Ropcea, poreclit „Randi”. Trupa Morandi se bucura de un success enorm.
Pana in 2006, Moga a scris peste 300 de piese, dintre care 50 au ocupat cele mai inalte pozitii ale clasamentelor din Romania. La acea vreme, se aprecia ca 70% din productia muzicala romaneasca i se datoreaza lui Moga. In anul 2011 acesta devine fondatorul propriei sale case de productie, DeMoga Music, dupa ce ani de zile a produs hituri pentru alte case de discuri

Top hituri:

Morandi: “Angels (Love is the answer)”
Morandi: “Colors”
Morandi: “Afrika”
Dalma: “Love me sweet”
Wassabi: “Don’t go baby”
Simplu: “Oficial imi merge bine”

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Marius Moga feat. Guess Who- Tot mai sus” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/15551315″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Marius Moga feat. Stefan Banica – Ce e dragostea ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/76808473″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]