Michael-Jackson-36529908181

Michael Jackson

Biografie Michael Jackson

Nume real: Michael Joseph Jackson
Alias: Michael Jackson
Data nasterii: 29 august 1958
Zodia: Leu
Locul nasterii:
Gary, Indiana, U.S.
Genuri muzica: Pop, Rock, Soul, R&B, Disco,
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/michaeljackson
Pagina oficiala: http://www.michaeljackson.com/us/home

Scurta descriere:

Michael Joseph Jackson a fost un celebru cantaret american de muzica pop, poate cel mai apreciat artist din toate timpurile, fiind supranumit Regele Muzicii Pop. Michael Jackson s-a nascut intr-o familie numeroasa, fiind al saptelea copil al familiei Jackson.
Fostul megastar a fost aruncat in lumina reflectoarelor impreuna cu fratii mai mari, Jackie, Tito, Jermaine si Marlon de tatal acestora, Joseph, in cadrul unei formatii intitulate The Jackson 5.
Si-a inceput cariera solo in anul 1971, cand toata lumea i-a observat vocea magica, mai matura decat varsta sa frageda si cu o aura fermecatoare care rivaliza cu a oricarui artist din acele vremuri.Michael a cladit o cariera extraordinara, intinsa pe durata a 42 de ani. A fost casatorit de doua ori, prima sa sotie fiind fata neuitatului Elvis Presley. A doua sotie i-a daruit doi copii – Prince Michael Jr. si Paris Michael si are un al treilea copil nascut de o mama surogat, care a dorit sa ramana necunoscuta.
Michael Jackson a avut o viata si o cariera marcate de o multitudine de evenimente, cu o viata particulara presarata de scandaluri, fiind acuzat printre altele si de pedofilie.A fost cunoscut ca o personalitate excentrica, ambitioasa, inovatoare: pe cat de genial, pe atat de controversat.
El a fost cel care a schimbat notiunea de entertainer si care are cel mai bine vandut album din lume, “Thriller”. Michael Jackson a vandut in timpul vietii in jur de 750 de milioane de discuri si 13 premii Grammy, ambele facandu-l cea mai de succes vedeta din toate timpurile.
In iulie 2009, MJ trebuia sa sustina o serie de concerte la Londra, grupate sub titlul “This Is It” si anuntate ca fiind ultimele show-uri din cariera starului. Pe 26 iunie 2009, la ora 2.26 pm, Michael Jackson a murit in urma unui stop cardiorespirator.

Top hituri:

Got to Be There (1972)
Ben (1972)
Music & Me (1973)
Forever, Michael (1975)
Off the Wall (1979)
Thriller (1982)
Bad (1987)
Dangerous (1991)
HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995)
Invincible (2001)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Michael Jackson-You are not alone” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74063923″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Michael Jackson – Thriller” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/59312461″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]