Mika

Mika

Biografie Mika

Nume real: Michael Holbrook Penniman Ismaili
Alias: Mika
Data nasterii: 18 August 1983
Zodia: Leu
Locul nasterii: Beirut, Liban
Genuri muzica: Pop, Rock
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/mikasounds
Pagina oficiala: http://mikasounds.com/

Scurta descriere:

Mika este un interpret britanic de muzica pop.
El mai are patru frati, mama sa fiind libaneza, iar tatal sau american. A fost nevoit sa se stabileasca la Paris cu intreaga familie din cauza razboiului din tara natala. Se muta la Londra la varsta de 9 ani.
A studiat la Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School si la Colegiul Regal de Muzica. Va parasi aceasta institutie pentru a inregistra discul sau de debut.
Artistul a luat lectii de la o profesoara de opera rusa, a cantat la Royal Opera House, a scris muzica pentru British Airways si un jingle pentru Orbit Chewing Gum. Vocea lui acopera nu mai putin de trei octave si jumatate.
In luna ianuarie a anului 2007 a iesit pe primul loc in sondajul BBC News intitlulat Sound of 2007.
Primul sau single s-a difuzat pe BBC Radio One in Regatul Unit si a fost declarat cantecul saptamanii. Piesa se numea “Relax, Take It Easy” si a fost disponibila pentru download. Tot online a aparut si Extended Play-ul The Dodgy Holiday EP.
S-au facut speculatii cum ca Mika ar fi gay, insa artistul prefera sa nu vorbeasca despre viata sa particulara. Cu toate acestea, unul din cantecele sale, “Billy Brown” povesteste aventura homosexuala traita de un individ.

Top hituri:

2007: Life in Cartoon Motion
2009: The Boy Who Knew Too Much
2012: The Origin of Love

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Mika-Relax” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/9109224″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”2″ title=” MIKA ft. Ariana Grande – Popular Song” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/73327072″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”3″ title=” Mika – Grace Kelly” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/7476780″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]