Miki

Miki

Biografie Miki

Nume real: Mihaela Marinache
Alias: Miki
Data nasterii: 04 Iunie 1973
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Focsani
Genuri muzica: Pop, Dance
Pagina oficiala: http://www.miki.ro/

Scurta descriere:

Miki este o cantareata romanca, care s-a facut remarcata cu ajutorul talentului si al frumusetii, in trupa K-pital.
Primii pasi in muzica i-a facut la varsta de numai 5 ani, cand canta muzica populara, ceea ce i-a determinat pe parinti sa o incurajeze sa urmeze cursurile Scolii Populare de Arta. Vocea ei a inceput sa se faca remarcata, astfel ca la 17 ani a primit primul premiu important, Premiul Tineretii la Festivalul de Muzica Usoara de la Deva.
A participat la numeroase festivaluri nationale unde a dobandit nenumarate premii: Premiul al III lea la Festivalul “Flori De Mai”, Marele Trofeu al Festivalului “Toamna Muzicala Bacauana”, Premiul I la Festivalul “Vocile Primaverii”, Premiul de Popularitate la sectiunea Creatie a Festivalului “Tinerete ‘90” si multe altele.
A dubutat in muzica alaturi de celebra si mult indragita trupa K-pital. De cand a parasite formatia K-pital, Miki s-a reinventat continuu. Primul sau album solo a fost lansat la sfarsitul anului 2002 si include hiturile “Doar noi” si “Mi-e S.T. de tine”, primul dintre ele fiind chiar nominalizat la Sectiunea Slagare a Festivalului de la Mamaia 2003.
Daca pe plan profesional Miki a dovedit ca are o personalitate puternica, un traseu bine orientat catre succes si o cariera impresionanta, descoperim si latura ei vulnerabila: dragostea pentru animale. Miki are doua pisici, pe Mitzy si pe Chillie si un Schnautzer urias, Hugo, de care nu concepe sa se desparta nici macar in turnee! Este o persoana care se ingrijeste foarte mult, fiind pasionata de sport.

Top hituri:

Labirintul inimii (2007)
Jumatate (2004)