Ne-Yo

Ne-Yo

Biografie Ne-Yo

Nume real: Shaffer Chimere Smith
Alias: Ne-Yo
Data nasterii: 18 octombrie 1979
Zodia: Balanta
Locul nasterii:
Camden, Arkansas
Genuri muzica: R&B, Pop, Hip hop, Soul, Dance
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/Ne-Yo
Pagina oficiala: http://www.yearofthegentleman.com/

Scurta descriere:

Ne-Yo este un cantaret american. Acesta a devenit cunoscut în urma single-ului So Sick, ce a atins pozitia cu numarul 1 în SUA. A scris melodii pentru Beyoncé Knowles sau Rihanna. Ne-Yo a inceput sa compuna inca din copilarie. Artistul a fost crescut doar de catre mama sa. Sperand la o viata mai buna, cei doi s-au mutat in Las Vegas, oras in care cantaretul isi va descoperi pasiunea. Imaginatia precum si creativitatea sa, i-au oferit cateva colaborari alaturi de artisti precum Mary J. Blige, B2K, Faith Evans si Musiq. A urmat albumul de debut, In My Own Words, lansat sub egida Def Jam Recordings.
Schaffer s-a clasat pe primul loc in topul Billboard R&B, cu un total de 189 de milioane de ascultatori pe saptamana. Piesa in cauza, Let Me Love You a avut un impact urias asupra scenei americane.
In prima saptamana, materialul a atins un numar record, de 300.000 de exemplare vadute. Incluzand elemente de pop si soul. Albumul a fost apreciat atat de fani, cat si de critici. Piese precum Stay si So Sick, dovedesc ca Ne-Yo poseda o voce extraordinara.
Al doilea album, Because of You a fost lansat pe data de 1 mai, 2007. Primul single extras este intitulat Because of You. De curand, Shaffer a colaborat cu artisti precum Whitney Houston, Celine Dion, Britney Spears, Corbin Bleu si Enrique Iglesias.
De-a lungul carierei, Ne-Yo a primit peste 7 nominalizari la premiile BET si Grammy. De asemenea, Shaffer are in palmares un premiu BET si unul Soul Train (unul din cele mai ravnite trofee din cateogira R&B).

Top hituri:

In My Own Words (2006)
Because of You (2007)
Year of the Gentleman (2008)
Libra Scale (2010)
R.E.D. (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Ne-Yo – Miss Independent” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6139299″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Ne-Yo – Impossible” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/45268460″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=”Ne-Yo – One In A Million” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/23960888″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]