Nelly

Nelly

Biografie Nelly

Nume real: Cornell Haynes Jr
Alias: Nelly
Data nasterii: 2 noiembrie 1975
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Austin, Texas
Genuri muzica: Hip hop, R&B
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/nelly
Pagina oficiala: http://www.nelly.net/

Scurta descriere:

Cantaretul de rap Cornell Haynes Jr, avand numnele de scena “Nelly” s-a nascut pe 2 noiembrie 1975 in Austin, Texas. Pana la varsta de trei ani a locuit impreuna cu tatal sau, Cornall Haynes Senior, locotenent in Aviatia americana in Spania, dupa care s-au mutat in Saint Louis, Missouri.
Confruntandu-se cu probleme financiare, parintii divorteaza pe cand Nelly avea sapte ani. Fiind cel mai mic copil din cartier, intra deseori in conflict cu baietii mai mari, ceea ce il determina sa se mute frecvent pe la alte rude. Acum viseaza sa devina jucator profesionist de baseball.
In liceu a infintat o formatie numita St. Lunatics cu alti cativa colegi (Kyjuan, Murphy Lee, Slo Down, City Spud, si Ali) A inceput sa asculte raperi cum ar fi Rakim, LL Cool J, Run-DMC, OutKast, Goodie Mob, sau Jay-Z. A devenit convins ca talentul lui pentru hip-hop poate fi transformat intr-o cariera.Stilul personal il constituie o “forma jazz” a hip-hopului asa cum il descrie el.
Debutul lui Nelly a creat senzatie in randul fanilor genului rap, cantaretul dovedind un talent deosebit.
Primul cantec produs de Nelly impreuna cu St. Lunatics a fost “Gimmie What You Got” avand vanzari de peste 7000 de exemplare la nivel regional, si a dominat topurile, urcand pe prima pozitie in cadrul celui mai popular post de radio din oras. Dupa succesul inregistrat cu acel cantec membrii formatiei l-au sfatuit sa urmeze o cariera solo, ceea ce a si facut, semnand cu Universal Records.
Primul album solo l-a scos in anul 2000 „Country Grammar” primind noua discuri de platina. Urmeaza „Free City” in 2001, „Nellyville” in anul urmator continand single-ul „Hot in Herre” „Da Derrty Versions: The Reinvention” in 2003, „Sweat / Suit” 2004 „Brass Knuckles” 2008.
Si-a inceput cariera de actor in „The Longest Yard” cu Adam Sandler si Chris Rock. A aparut in cateva episoade din CSI: New York in 2008.  Artistul a uimit publicul de pretutindeni prin talentul sau, iar in present melodiile sale sunt difuzate atat pe posturile de radio cat si pe canalele de televiziune. Pe langa cariera, artistul sustine si actiuni caritabile, fiind patronul unei organizatii umanitare care ajuta copii bolnavi de leucemie.

Top hituri:

Country Grammar (2000)
Nellyville (2002)
Sweat (2004)
Suit (2004)
Brass Knuckles (2008)
5.0 (2010)
M.O. (2013)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Nelly – Just A Dream” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6874607″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Nelly – Hey Porsche ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/77280737″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting] [track track_no=”3″ title Nelly – Dilemma” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/451045″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]