Nico

Nico

Biografie Nico

Nume real: Nicoleta Matei
Alias: Nico
Data nasterii:
01 Februarie 1970
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Ploiesti, Romania
Genuri muzica: R&B, Dance, Hip- hop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/pages/NICO-Nicoleta-Matei-PR/197520233665201
Pagina oficiala: http://www.nicomusic.ro/

Scurta descriere:

In urma cu 43 de ani, la Ploiesti, s-a nascut Nicoleta Matei, mai cunoscuta sub numele de scena Nico.
Prima aparitie oficiala pe scena a avut loc la “Cantarea Romaniei”, cand avea 17 ani. Si nu numai ca a reusit sa cante in fata unui public numeros, dar a luat si premiul I, cu piesa “Fara iubirea ta”. Ca dovada a talentului sau artista a dobandit numeroase premii castigate intr-un foarte scurt timp: premiul I pentru cea mai buna voce feminina la Festivalul Ion Vasilescu din anul 1998, premiul II la Festivalul Mamaia 1999, sectia Creatie, cu piesa compozitorului Viorel Gavrila, “Si daca viata mea”, premiu pentru cea mai buna solista din teatrele de revista, premiul al II lea la Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov, cat si reactia publicului la piesa interpretata in cadrul selectiei pentru Eurovision, “The only”.
In ciuda atractiei catre blues, soul sau jazz, stilul muzical cel mai potrivit personalitatii sale, R&B-ul.
Performantele vocale de exceptie prin care s-a facut remarcata Nico i-a determinat pe mai multi artisti de la noi din tara, printre care enumeram BUG Mafia, Puya, Cabron, Don Baxter si Morometzii, sa-i solicite colaborarea pentru unele din piesele lor, iar pana la un album propriu nu a mai fost decat un pas.
La 38 de ani si-a dat Bacalaureatul, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, din Ploiesti. Ca sa atraga cat mai putin atentia, cantareata a venit deghizata la examene ascunzandu-si fata in spatele unor ochelari de soare.  Este casatorita cu Laurentiu Matei si are o fiica, pe Alexandra. Nico si sotul ei au un studio propriu.

Top hituri:

Nu pot sa mai suport
Ramai cu bine
Tot ce-mi ceri
Spune-mi unde
Vorbe
Nu ma gandesc
Heaven knows

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Nico feat Bendeac – Unde erai” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86612129″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]