Orianthi

Orianthi

Biografie Orianthi

Nume real: Orianthi Panagaris
Alias: Orianthi
Data nasterii: 22 ianuarie 1985
Zodia: Capricorn
Locul nasterii:
Adelaide, South Australia
Genuri muzica: Rock, Blues
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/Orianthi
Pagina oficiala: http://orianthi.com/

Scurta descriere:

Orianthi este o cantareata, compozitoare si chitarista cu origini australiene si grecesti. Ea este cunoscuta ca fiind principala chitarista a regretatului Michael Jackson. Inca de la 6 ani incepe sa cante la chitara sub indrumarea tatalui.
Muzica sa este influenta de legendele Clapton, Hendrix, Santana, Steve Vai. In 2007 participa la turneul `Steve Vai’s 2007 world tour` si in acelasi ani are loc debutul sau discografic cu Violet Journey.
Cantecul ei de debut “According to You”, s-a clasat pe locul trei in Japonia, pe locul opt in Australia sip e locul 17 in America. Orianthi a fost numita de catre revista Elle ca fiind una dintre cele mai bune chitariste din lume. De altfel a si castigat un premiu pentru “chitarista anului 2010”.
Din anul 2011, Orianthi face parte din trupa Alice Cooper, fiind prima femeie care a facut vreodata parte din celebra trupa, alaturi de care a mers deja in doua turnee mondiale.
Pe langa cariera muzicala, artista a jucat si in doua filme, Rock Prophecies si Michael Jackson’s This Is It.

Top hituri:

Violet Journey (2007)
Believe (2009)
Heaven in This Hell (2013)

[tracklisting][track track_no=”1″ title=” According To You – Orianthi” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/13338912″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”3″ title=” How Does It Feel?” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/32901844″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]