Pitbull

Pitbull

Biografie Pitbull

Nume real: Armando Christian Pérez
Alias: Pitbull
Data nasterii: 14 ianuarie 1981
Zodia: Capricorn
Locul nasterii:
Miami, Florida, S.U.A
Genuri muzica: Rap, Reggae, Hip-hop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/pitbull
Pagina oficiala: www.planetpit.com

Scurta descriere:

Pitbull este un rapper american, nascut din parinti cubanezi, exilati. El a fost influentat atat de poetul cubanez José Martí cat si de Miami bass un gen de muzica hip-hop. Parintii sai s-au despartit cand el era înca mic ,fiind crecut de mama sa. Mai tarziu el a stat la o familie substitutiva în Roswell, Georgia.  A început sa cante rap în liceu fiind inspirat de Nas, The Notorious B.I.G. si Big Pun. La varsta de 16 ani mama sa l-a dat afara din casa cand a aflat ca este traficant de droguri. Apoi el a absolvit Coral Park High School si s-a concentrat pe cariera de rapper. Dupa ce s-a întalnit cu Irv Gotti, Pitbull l-a cunoscut pe Luther Campbell de la 2 Live Crew ,care l-a încurajat sa participe la rap battle la radio. A exprimat interes pentru rapul de pe Coasta de Vest si cea de Est mai tarziu în viata.
Pitbull a declarat ca si-a ales acest nume de scena pentru ca ,atunci cand musca nu da drumul. In 2004 Pitbull si-a lansat albmul de debut M.I.A.M.I.  La nivel international, Pitbull a dat lovitura in 2009, cu hitul `I Know You Want Me`. Au urmat apoi zeci de colaborari cu artisti din diverse genuri muzicale si toate au avut un succes rasunator in topuri.
In ultimii ani, Pitbull a colaborat cu Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Ne-Yo, Marc Anthony, Shakira, Bob Sinclar si Chris Brown, printre altii, iar piese ca `I Like It`, `Rain Over Me`, `Give Me Everything` si `International Love` au ajuns in fruntea topurilor.

Top hituri:

2004: M.I.A.M.I.
2006: El Mariel
2007: The Boatlift
2009: Rebelution
2010: Armando
2011: Planet Pit
2012: Global Warming

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Pitbull – Back In Time” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/40999494″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Pitbull – Rain Over Me ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/31348217″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Pitbull – Don’t Stop The Party ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61012178″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]