Puya

Puya

Biografie Puya

Nume real: Dragos Gardescu
Alias: Puya
Data nasterii: 22 iulie 1979
Zodia: Rac
Locul nasterii: Bucuresti
Genuri muzica: Hip hop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/puyaoficial
Pagina oficiala: http://www.puyaoficial.ro/

Scurta descriere:

Puya este cantaret de muzica hip-hop, acum abordand genul hip-pop din Romania, care a devenit cunoscut ca membru al formatiei La Familia. S-a nascut intr-o familie modesta, cu trei copii si a copilarit cu baietii din cartier ducand un trai fara excese de bani. Puya a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati artisti romani.
Prin trupa La Familia, Puya a dat nastere unui stil muzical relativ nou pentru anii 1994-1995. Cu mult inainte de a fi cunoscuti,lumea arata un interes deosebit pentru piesele celor doi tineri pentru stilul lor original. Trupa s-a destramat in anul 2003, cand partenerul sau Sisu a fost arestat pentru consum si trafic de droguri si condamnat la 3 ani de inchisoare. In anul 2006 Puya impreuna cu Aras initiaza si desfasoara o ampla campanie antidrog in licee din intreaga tara.Campania este intitulata “Invata sa alegi”. In anul 2008 Puya isi incepe cariera solo cu albumul “Muzica de tolaneala si depravare”, care se doveste un mare succes.Tot in 2008 se inscrie in Partidul Verde insa renunta dupa o scurta perioada. Anul urmator,  Puya lanseaza albumul Romanisme. Artistul si-a facut timp sa debuteze si in actorie. In 2006, rapperul a aparut alaturi de Tudor Chirila in filmul `Legaturi bolnavicioase`, iar in 2010 a avut rolul principal in scurtmetrajul ‘Pesti mici’.

Top hituri:

Muzica de tolaneala si depravare (2008)
Romanisme (2009)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Puya – Undeva in Balcani” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/1429282″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Puya – Sus pe bar” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/1368636″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]