Rihanna

Rihanna

Biografie Rihanna

Nume real: Robyn Rihanna Fenty
Alias: Rihanna
Data nasterii: 20 Februarie 1988
Zodia: Pesti
Locul nasterii:
Saint Michael, Barbados
Genuri muzica: R&B, Pop, Reggae, Hip hop, Dance
Pagina Facebook: https://ro-ro.facebook.com/rihanna
Pagina oficiala: http://rihannadaily.com/

Scurta descriere:

Rihanna este cantareata, muziciana, textiera si dansatoare din Barbados. Ea a debutat in anul 2005 prin intermediul discului single „Pon de Replay” care s-a clasat pe locul doi in Billboard Hot 100.
Rihanna a inceput sa cante la varsta de sapte ani, inspirandu-se din stilurile Aliciei Keys si Beyonciei Knowles. Rihanna a urmat cursurile Scolii Memoriale Charles F. Broome in gimnaziu, iar mai tarziu Scoala Combermere, unde a facut parte dintr-un grup muzical alaturi de doua dintre colegele sale. In adolescenta ea s-a inrolat intr-un program militar, care organiza antrenamente alaturi de militarii din Barbados, cantareata Shontelle fiindu-i instructor.
La varsta de saisprezece ani Rihanna s-a mutat in S.U.A. impreuna cu mama sa care a sustinut-o foarte mult. Carl Sturken a fost cel carea ajutat-o pe interpreta sa inregistreze primul sau album demonstrativ, care continea o preluare a hitului „For the Love of You”, de Whitney Houston. Inregistrarile discului au durat aproape un an, avand in vedere ca Rihanna era inca studenta si nu putea lucra decat in vacante. Pe parcursul anului 2004 discul demonstrativ a ajuns la presedintele casei de discuri Def Jam, Jay-Z, care i-a propus interpretei un contract de management.
Artista este foarte indragita avand fani in toate colturile lumii. Dintre numeroasele premii si titluri, Rihanna a primit patru nominalizari la gala premiilor MTV Video Music Awards 2007, castigand trofeul la categoriile „Cantecul monstru al anului” si „Videoclipul anului”. Rihanna a obtinut primul sau premiu Grammy, la categoria „Cea mai buna colaborare in stil rap”.  

Top hituri:

Music of the Sun (2005)
A Girl like Me (2006)
Good Girl Gone Bad (2007)
Rated R (2009)
Loud (2010)
Talk That Talk (2011)
Unapologetic (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Rihana – Only Girl In The World” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6975304″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Rihanna – Diamonds” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61287192″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”3″ title=” Rihanna -Stay” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/67150109″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]