Selah Sue

Selah Sue

Biografie Selah Sue

Nume real: Sanne Putseys
Alias: Selah Sue
Data nasterii: 3 mai 1989
Zodia: Taur
Locul nasterii:
Leuven, Belgia
Genuri muzica: Jazz, Raggae
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/SelahSue
Pagina oficiala: http://www.selahsue.com/

 Scurta descriere:

Selah Sue, artista de origine belgiana, a fost remarcata de Milow in urma cu sase ani la un concurs de Tinere talente fiind de altfel cea mai tanara si singura participanta de sex feminin in cadrul acelei competitii. La scurta vreme, artista a fost invitata sa cante in deschiderea show-urilor lui Milow. Primul sau material a fost EP-ul Black Part Love lansat in anul 2008, insa adevaratul succes a aparut trei ani mai tarziu, in 2011, odata cu lansarea albumului de debut omonim care a avut vanzari de peste 400.000 de exemplare doar in Europa.
Albumul contine hit-urile ”Raggamuffin”, ”This World” si ”Crazy Vibes”, primele doua piese fiind produse de cunoscutul cantaret de muzica reggae, Patrice.
Selah Sue a devenit rapid una dintre cele mai cautate reprezentante ale curentului raggae, fiind deja inclusa in programul unor festivaluri europene precum Lowlands Caro Emerald propune un amestec de muzica jazz din anii ’50, groove jazz, ritmuri de mambo si beat-uri moderne.
La inceputul anului 2011, Carol Emerald a primit trofeul European Border Breakers Award, distinctie oferita de-a lungul timpului unor artisti precum Milow, Selah Sue si Adele.
In martie 2012, Caro Emerald a fost desemnata “Best International Newcomer” in cadrul prestigioasei gale germane Echo, desfasurata la Berlin.
Pe 8 iulie 2012, cantareata a sustinut primul sau concert in Romania. Show-ul va avea loc pe scena festivalului B’Estfest Summer Camp, pe malul lacului Pasarea.

Top hituri:

Crazy Vibes
Raggamuffin (song)
Summertime (Selah Sue song)
This World (Selah Sue song)
Zanna

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Selah Sue- Raggamuffin” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/46583357″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Selah Sue – This World” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/52093671″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]