Spike

Spike

Biografie Spike

Nume real: Paul Maracine
Alias: Spike
Data nasterii: 21 aprilie 1985
Zodia: Taur
Locul nasterii:
Bucuresti
Genuri muzica: Hip hop, Rap
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/spikeromania
Pagina oficiala: http://www.spike.ro/

Scurta descriere:

Spike, cu adevaratul nume Paul Maracine, este un cunoscut artist din romania care s-a nascut in 21 aprilie 1985 la Bucuresti.
In anul 2002 apare prima sa piesa la un concurs, in urma unor discutii, acesta trimitand un demo trupei Cosa Nostra, incepand o serie de concerte alaturi de acestia si inca o trupa Casino. In anul 2003 Spike incepe cariera solo a acestuia. Piesa Nimic Personal, un demo pentru Roton, intra pe compilatia Loop Records si piesele demo ajung la trupa Parazitii. Anul 2004 ii aduce o colaborare cu Ombladon, iar dupa featuringul cu acesta Spike pleaca in concerte prin tara alaturi de trupa Parazitii.
Urmatorii ani ii aduc mai multa faima si participa la colaborari cu Parazitii si Anonim, iar dupa toti acesti ani de munca, in anul 2006, apare albumul sau de debut “Relatii cu publicul” si se filmeaza primul clip la piesa Bizar feat. Cheloo.
Dupa 2 ani de pauza, Spike paraseste 20Cm Records/ Roton, si alege sa lucreze independent alaturi de artisti precum Guess Who, Grasu XXL, Maximilian si Agresiv, luand nastere Okapi Sound si GrannyGrade (studioul de productie al lui Spike). In 2009 dupa 3 ani de studio, Spike lanseaza ce-l de-al doilea album intitulat “Ramanem Prieteni”.
In 2008, Spike dezvaluie o alta pasiune, regia, si filmeaza videoclipuri pentru artisti cunoscuti romani precum Maximilian,Bitza, Guess Who,Grasu XXl si Mitza(Agresiv).

Top hituri:

2002: Proiectul M.a.-T.a.
2005: Relatii cu publicul
2009: Ramanem prieteni

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Spike – Iti pare rau (feat Dan Spataru)” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/26123384″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Spike-Realitate” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/49555027″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]