Sting

Sting

Biografie Sting

Nume real: Gordon Matthew Thomas Sumner
Alias: Sting
Data nasterii: 2 octombrie 1951
Zodia: Balanta
Locul nasterii: Wallsend, Anglia
Genuri muzica: Pop, Rock
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/sting
Pagina oficiala: http://www.sting.com/

Scurta descriere:

Sting, este un solist englez si una din cele mai importante personalitati din viata muzicala si culturala britanica, dar si mondial. Nascut in nordul Angliei, Sting este cel mai mare dintre cei patru fii al lui Audrey Cowell si al Ernest Sumner. Sting a demonstrat un talent natural pentru muzica , interpretand si aranjandu-si propriile cantece aproape imediat dupa ce a recuperat o veche chitara pe care unchiul sau dorea sa o arunce , avea numai 8 ani
Inainte de a fi celebru insa, Sting a fost sofer pe autobus si profesor la St. Paul’s First School în Cramlington timp de doi ani. Apoi el a fost liderul vocal, principal compozitor si basist al trupei rock The Police din anii 1970–1980. A mai cantat cu formatii de jazz locale ca : Phoenix Jazzmen sau Last Exit.
Primul sau album solo , inregistrat in 1985, The Dream of the Blue Turtles, a fost certificate de trei ori cu platina. Artistul a colaborat cu Bryan Adams si Rod Stewart la melodia “All for love”, care s-a mentinut timp de 5 sapatamani in fruntea topului american de vanzari. El a castigat 15 premii Grammy de-a lungul carierei si a primit titlul de “doctor honoris causa” din partea Facultatii de muzica din Berklee.
In acelasi timp cantaretul este si compozitor, actor dar si un binecunoscut filantrop si activist de partea ecologistilor. Jack Bruce si Jimi Hendrix se afla printre  personalitatile care l-au influentat pe Sting.
Sting a fost casatorit cu actrita Frances Tomelty in 1976. Perechea a avut 2 copii . Au divortat in 1982. Imediat dupa aceea a inceput o relatie cu acrita Trudie Styler, cu care s-a casatorit in 1992 . Sting si Trudie au patru copii .

Top hituri:

The Dream of the Blue Turtles
Nothing Like the Sun
The Soul Cages
Ten Summoner’s Tales
Mercury Falling
Brand New Day
Sacred Love
Songs from the Labyrinth
If on a Winter’s Night…
Symphonicities

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=”Sting- Shape Of My Heart” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/1841778″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”2″ title=”Sting & the police- Every breath you take ” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/6346351″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [track track_no=”3″ title=”Sting- Englishman in New York” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/4152184″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /][/tracklisting]