Taio Cruz

Taio Cruz

Biografie Taio Cruz

Nume real: Adetayo Ayowale Onile-Ere
Alias: Taio Cruz
Data nasterii: 23 aprilie 1983
Zodia: Taur
Locul nasterii: London, Anglia
Genuri muzica: Pop, R&B, Dance
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/taiocruz

Scurta descriere:

Taio Cruz este un cunoscut cantautor, producator de discuri si antreprenor, provenind dintr-un tata din Nigeria si o mama brazilianca. Crus a inceput sa compuna cantece de la varsta de 12 ani.
El a castigat notorietate in anul 2005 la gala premiilor Brit Award, cand a fost premiat pentru melodia “Your Game”. Pe langa acesta, el a castigat premii si in cadrul Billboard Awards, ASCAP Awards si American Music Awards, primind de asemenea numeroase nominalizari.
Taio Cruz a devenit faimos datorita melodiilor de pe albumul „Rokstarr” ce au ocupat primele pozitii in topuri, dar si a colaborarii pe care o are cu nume celebre ale scenei muzicale precum David Guetta, Kesha, Kylie Minogue, Travie McCoy sau Flo Rida. In anul 2008, Cruz si-a lansat albumul de debut „Departure” la care a lucrat singur. Cu acest album a avut succes in Marea Britanie primind o nominalizare la premiul MOBO.

Top hituri:

Departure (2008)
Rokstarr (2009)
TY.O (2011)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Taio Cruz – Hangover” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/24692947″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=” Taio Cruz – Dynamite” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/19332373″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]