Taylor-Swift

Taylor Swift

Biografie Taylor Swift

Nume real: Taylor Alison Swift
Alias: Taylor Swift
Data nasterii: 13 Decembrie 1989
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Wyomissing, Pennsylvania, SUA
Genuri muzica: Country pop
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/TaylorSwift
Pagina oficiala: http://taylorswift.com/

Scurta descriere:

Taylor Swift este o cantareata de pop-country. S-a nascut in Wyomissing, Pennsylvania si locuieste impreuna cu parintii, Scott si Andrea si fratele Austin in Hendersonville, Tennessee. La varsta de 10 ani a inceput sa aiba mici cantari prin orasul natal, Wyomissing, la concursuri de karaoke, festivaluri si targuri, in aceeasi perioada compunand si primele cantece. La 11 ani face prima calatorie la Nashville in speranta ca va obtine un contract la una din casele de discuri. Dupa numeroase alte vizite in Nashville, familia acesteia decide sa se mute in una din suburbiile orasului. Este descoperita  de catre Scott Borchetta care decide sa semneze un contract cu tanara artista la noua lui casa de discuri, Big Machine Records, unde isi face debutul cu albumul “Taylor Swift, care s-a vandut in peste 3,6 milioane de exemplare.
Taylor Swift a castigat patru premii si a batut cateva recorduri la Gala Premiilor Grammy 2010. A devenit cea mai tanara artista care a castigat vreodata premiul “Album Of The Year”, dar si prima interpreta femeie care a obtinut premiul “Country Album”. Pe langa asta, ea a mai castigat 66 de premii, printre care: 3 premii Academy of Country Music, 5 premii CMT, 7 premii AMA, 1 premiu MTV Video Music, 7 premii Teen Choice si a avut 129 de nominalizari.
In 2009 a debutat ca actrita si a jucat in serialul CSI: Crime Scene Investigation. A mai jucat in Hannah Montana, Valentine’s Day, Taylor Swift: Journey to Fearless, Dancing with the Stars-in 2010, One Night with You.
Taylor face si acte caritabile, a donat rochia ei de bal, fiind evaluata la 1.200 dolari si deasemenea a facut si concerte tot in scop caritabil. In anul 2010 a facut o donatie substantiala la teledonul organizat de un post de televiziune pentru sinistratii inundatiilor din Tennessee. A decis sa isi realizeze propria marca de parfum si o va lansa in anul 2011.

Top hituri:

Taylor Swift (2006)
Fearless (2008)
Speak Now (2010)
Red (2012)

[tracklisting] [track track_no=”1″ title=” Taylor Swift- I knew You Were Trouble
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/66142895″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”2″ title=”Taylor Swift -Begin Again
” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/66141741″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting] [tracklisting] [track track_no=”4″ title=” Taylor Swift -The Lucky One” subtitle=”Embeded from SoundCloud” type=”soundcloud”] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/66144121″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [/tracklisting]