Eurovision

Austria castiga Eurovision 2014!

Cocnhita Wurst

Cocnhita Wurst

Dupa o competitie stransa intre Suedia, Armenia, Austria si Olanda, in aceasta editie, Eurovision a fost castigat detasat de reprezentanta Austriei, Cocnhita Wurst, cu piesa “Rise Like A Phoenix”.

Editia din acest an a Eurovisionului, ne-a adus pe scena de la Copenhaga 37 de tari participante, dintre care numai 26 s-au clasat in finala. Ordinea in care fiecare reprezentant al tarilor participante a urcat pe scena este Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino si Marea Britanie.

Dupa prestatiile fiecarei tari, liniile de votat s-au deschis. Regula de baza a fost ca nicio tara nu putea vota o alta tara de mai mult de 20 de ori, dar mai ales nu se putea vota pe sine insasi.

Publicul a fost in delir dupa reprezentatia Cocnhitei Wurst, numita de o parte a presei “Femeia cu barba”, care dupa ce s-au numarat voturile a avut un moment de glorie.

Desi au avut o interpretare impecabila si o coregrafie impresionanta cu efecte speciale care au implicat si o holograma, Ovi si Paula cu piesa “Miracle”, au obtinut doar locul 12.

“Va multumim tuturor pentru sustinere. Ne-am dorit sa va facem mandri si speram ca am reusit. Credeti in continuare in miracole si se vor implini.”, au transmis Paula si Ovi dupa ce concursul s-a terminat.

Sunteti multumiti de castigatorul Eurovision 2014?